26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Aşeren eşine ayva alırken vurdular

DİYARBAKIR’da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun cenazesi, Ordu’nun Ünye ilçesindeki babaevine getirildi.

ŞEYHMUS ÇAKAN, SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN31 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Aşeren eşine ayva alırken vurdular

Şehidin naaşı bugün cuma namazından sonra toprağa verilecek. Şehit astsubay üstçavuş Nejdet Aydoğdu (25) için 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Şehidin eşi Esra ile annesi Selma tören boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, yakınlarının ve askerlerin destekleriyle ayakta durabildiler.

Şehit Aydoğdu’nun 4 aylık hamile eşi Esra Aydoğdu’nun aşerdiği ayvaları aldığı sırada katledildiği öğrenildi. Şehidin babasının iki yıl önce yaşamını yitirdiği ve eşinin de 4 aylık hamile olduğunu öğrenildi. Şehidin annesi Ayşegül Aydoğdu’nun oğluyla Diyarbakır’da yaşadığı, kardeşlerinin de farklı illerde bulundukları bildirildi. Şehidin naaşı bugün cuma namazından sonra Ünye’de toprağa verilecek.

Öte yandan Genelkurmay, Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun “Hunharca, adice ve kalleşçe” şehit edildiği açıkladı. Şehidin maskeli katillerinin yakalanması için Diyarbakır polisi alarma geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terör Daire başkanlarının geldiği Diyarbakır’da olayın tüm detaylarının aydınlatılması için başlatılan soruşturma sürüyor.