18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Astsubay Nejdet Aydoğdu şehit oldu!

Bağlar ilçesinde yüzü maskeli kişilerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

30 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Astsubay Nejdet Aydoğdu şehit oldu!
Bağlar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu  ağır yaralanan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, şehit oldu. 
 
Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesi Körhat 70. Sokaktaki semt  pazarında eşi ile pazar alışverişi yaparken yüzü maskeli 2 kişinin silahlı  saldırısı sonucu ağır yaralanan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma  Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, kaldırıldığı Dicle  Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen  kurtarılamayarak şehit oldu. 
 
Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. 
 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 
 
 
EŞİYLE PAZARDA ALIŞVERİŞ YAPARKEN...
 
 
Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli olduğu belirtilen astsubay Aydoğdu, eşi ile birlikte semt pazarında alış veriş yaparken, arkadan yaklaşan ve yüzleri maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganların başına silahla ateş açtığı Astsubay Aydoğdu ağır yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, genç astsubaya ilk müdahale olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı.
 
HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ DENİLDİ AMA...
 
Astsubay Nejdet Aydoğdu, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Kalp masajıyla yaşama döndürüldüğü açıklanan astsubay Necdet Aydoğdu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
GENELKURMAY: 2 KİŞİ TARAFINDAN ATEŞ AÇILDI 
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Aydoğdu'nun,  kimlikleri ve eşgalleri henüz belirlenemeyen 2 kişi tarafından yakın mesafeden  başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralandığı belirtildi. "Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralımıza acil şifalar diliyoruz" denilen açıklamada, şu ifadelere yer  verildi: 
 
"Saat 16.50 sularında, Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Kırat  mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan  Hv.Astsb.Üçvş. Nejdet Aydoğdu yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşgalleri henüz  belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle  ağır yaralanmıştır. Personelimizin sağlık durumu stabil olup yoğun bakımda  tedavisine devam edilmektedir. Hayati tehlikesi mevcuttur" 
 
VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI
  
Bu arada Diyarbakır Valiliği de yaptığı açıklamada, Muharip Hava  Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görev yapan Ordulu 25 yaşındaki  Aydoğdu'nun, yakın mesafeden silahla ateş edilmek suretiyle vurulduğunu bildirdi. 
 
SUSTURUCULU SİLAH İDDİASI
 
Bu arada, görgü tanıkları, saldırının susturuculu bir silahla gerçekleştiğini ileri sürdü. Bir görgü tanığı, arkadaşları ile birlikte olay yerinin hemen yanında bulunan bir internet kafede oturduklarını belirterek, “Birden bağırma sesi duyduk. Hemen dışarı çıktık. Astsubay kanlar içinde yerde yatıyordu” dedi.
 
HDP:SALDIRIYI KINIYORUZ
 
HDP, Diyarbakır'da astsubaya yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. HDP'den yapılan açıklamada "29 Ekim günü Diyarbakır'da bir astsubaya yönelik saldırıyı üzüntüyle öğrendik. Astsubaya Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz. Ne yazık ki, son günlerdeki gelişmeler, kaygı duymakta haklı olduğumuzu gösteriyor.  Türkiye hızla sonu belirsiz olan bir ortama sürüklenme tehlikesini yaşıyor. Gelişmelerin, toplumsal ve politik ortamı daha fazla zedelemeden ve istenmeyen sonuçlara sürüklemeden durdurulması için HDP olarak üstümüze düşeni yapma konusunda kararlıyız. Bir kez daha herkesi sağduyuya, çözüm ve barış sürecinin gereklerini yerine getirmeye, Türkiye'yi yeniden çatışmalı bir ortama sürükleyecek tutumlardan kesinlikle uzak durmaya çağırıyoruz" denildi.
 
ŞIRNAK'DA POLİSE SALDIRI, 1 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
Valilikten yapılan açıklamada, dün gece Başak Mahallesi 405 sokak içerisinde devriye görevi yapan Silopi Emniyet Müdürlüğü görevlilerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtildi.
 
"PKK/KCK terör örgütü yandaşı/üyesi şahıslarca uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, görevli personelce anında karşılık verilmiştir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Olayla ilgili kimliği belirsiz kişilerce, Silopi Devlet Hastanesi'ne hayatını kaybetmiş bir şahsın bırakılarak ayrıldıklarının tespit edilmesi üzerine yapılan araştırmada, ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak ölen şahsın, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunmasından dolayı bir çok sefer adli işlem yapılan ve halen 4 Kasım 2013'te Silopi Adliyesi binasına el bombalı saldırı olayının firari şüphelilerinden ve Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2014/39 sayılı kararı ile 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan S.Y olduğu tespit edilmiştir."