23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Bağcılar'da kentsel dönüşüm yıkımı

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Güneşli Mahallesi 8. Sokak'ta bulunan 14 binanın yıkımı bugün düzenlenen tören ile başladı. Yıkımın yapılacağı sokakta düzenlenen törene, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ile evleri yıkılacak olan vatandaşlar katıldı.

2 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bağcılar'da kentsel dönüşüm yıkımı
"YÜZDE 65'İ YEŞİL ALAN OLACAK"
 
Törende konuşan Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da kentsel dönüşümün bütün hızıyla devam ettiğini söyledi.  Kentsel dönüşümün başladığı andan itibaren Bağcılar'da 5 tane kentsel dönüşüm programını tamamladıklarını kaydeden Çağırıcı, "Gerek Başbakanlığımızın kira yardımlarıyla gerekse de hükümetimizin kredi destekleriyle ve Belediyemizin destekleriyle Bağcılarlı hemşehrilerimizin hem zihinsel hem de fiziksel olarak hazır olmasıyla ortaya böyle güzel görüntüler çıkıyor. Bağcılarlı hemşehrilerimiz yıkılan binaların olduğu yerde yapılacak yeni binalarda oturacak. Sadece binaları yıkıp yerine yenilerini yapmıyoruz, aynı zamanda otoparkıyla, asansörüyle, sosyal ve kültürel alanlarıyla yeni yaşam merkezleri inşa ediyoruz. Burada 52 birimden oluşan 14 binanın  yıkımın gerçekleştireceğiz. Burada iki bloktan oluşacak 741 metrekare oturum alanlı, 1300 metrekare yeşil alan olacak. Yani yüzde 65'i yeşil alan olarak inşa edilecek. Proje 18 ayda tamamlanacak" diye konuştu.
 
"RANT, VATANDAŞA KALIYOR"
 
Konuşmasında bir ilçeyi yeniden inşa etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çağırıcı, "Bağcıları, yüzde 70'inin değişeceği bir bölge olarak görüyoruz.  İlçeyi, kentsel dönüşüm nedeniyle  değer artışı olan bir bölge haline getirdik. Örnek olarak, burada 100 metrekarelik eski bir daire 100 bin lira değerindeyken, yeni yapılan asansörlü ve otoparklı 100 metrekarelik dairelerin 300 bin civarında olduğunu görüyoruz. Kentsel dönüşüm ile birlikte hem mal sahibi kazanıyor hem de müteahit kazanıyor. Hani birilerinin direk 'rant' dediği mesele vatandaşa kalıyor" dedi.  Konuşmaların ardından Lokman Çağırıcı'nın talimatıyla iş makineleri aracılığıyla boşaltılan binaların yıkımına başlandı. Çağırıcı, ev sahiplerini de yanına alarak yıkım çalışmalarını birlikte izledi.