19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu'nun 'dehşet verici' belgesi boş çıktı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bakanlık müsteşarının bir soruşturmanın kapatılması için başsavcıya baskı yaptığı açıklamasına yanıt verdi.

AA22 Ocak 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'nun 'dehşet verici' belgesi boş çıktı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, savcılar ve hakimlerin, idari yönden Adalet Bakanlığına bağlı olduğunu belirterek, "Adalet Bakanı Müsteşarı'nın veya Bakanın, Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmesi yadırganmamalıdır" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bozdağ, Adalet Bakanı Müsteşarı'nın İzmir Cumhuriyet Başsavcısını aradığına ilişkin konuyu söz konusunu müsteşara sorduğunu söyledi.

Müsteşarın, başsavcıyı aradığını belirten Bozdağ, şunları söyledi: "Kendisi ile konuşmuştur. Ancak, Adalet Bakanı Müsteşarı, devam eden olayla ilgili bilgi almıştır. Arkasından da hukukun uygulanmasını, hukukun uygulanmasına engel olunmamasını ve hukukun dışına çıkılmamasını istemiştir.

Savcılar ve hakimler idari yönden Adalet Bakanlığına bağlıdır. Meclis'ten yüzlerce soru geliyor bakanlığımıza. Bu sorularla ilgili cevaplar verilirken bizim elimizde bilgi olması lazım. Adalet Bakanı Müşteşarı'nın veya Bakanın, cumhuriyet başsavcısı ile görüşmesi yadırganmamalıdır. Ama soruşturmanın durdurulmasını, soruşturmanın kapatılmasını, soruşturulacak konuların üzerinin örtülmesini istemişse, o zaman ben de sizinle beraber olurum onun gereğini yaparım. Ama soruşturmanın kapatılmasını, soruşturmanın durdurulmasını, üzerinin örtülmesini isteyen bir şey kesinlikle yoktur."

CHP LİDERİ NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, İzmir'deki operasyondan sonra savcının dosyayı kapatması için arandığı iddiasını ortaya atmış ve 'dehşet verici' olarak değerlendirdiği belgeyi kamuoyu ile paylaşmıştı.