19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bakan Eroğlu: Bunlar hain, din düşmanı

Bakan Veysel Eroğlu, Kobani bahane edilerek çıkarılan olaylara sert tepki gösterdi.

VAN (AA) 25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bakan Eroğlu: Bunlar hain, din düşmanı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bunlar barıştan yanayız diyorlar ama alakası yok. Bunlar tamamen hain, din düşmanı, İslam düşmanı, vatan ve millet düşmanı insanlar" dedi.

Erciş'te yapımı tamamlanan Morgedik Barajı'nın su tutma töreni ve partisinin danışma kurulu toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Eroğlu, valilikte düzenlediği basın toplantısının ardından Van İlim ve Kültür Vakfı'nı ziyaret etti.

IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırılarının bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde vakıf tarafından yaptırılan Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'nin yakılması nedeniyle "geçmiş olsun" dileklerini ileten Eroğlu, bu tür olayların insanlıktan nasibini almayan insanlar tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Eroğlu, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle onlarca insanın hayatını kaybettiğini ve yüzlerce iş yerinin zarar gördüğünü anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bunlar barıştan yanayız diyorlar ama alakası yok. Bunlar tamamen hain, din düşmanı, İslam düşmanı, vatan ve millet düşmanı insanlar. İnşallah vatandaşlarımız bunların farkında. Devletimiz bunların gereğini yapacak. Bu vandalların hepsi kesinlikle yakalanarak gereken cezaları verilecek. Bundan sonra böyle vandallık yapanlar, molotof atanlar, hak ettiği cezayı alacak. Vatandaşlarımızın da zararları tazmin edilecek. Biz ilk etapta 10 milyon lira gönderdik. Tespitler devam ediyor."

Olaylar sırasında kamu düzeninin sarsılması için kamu binalarına, okullara, hizmet ehli olan din adamlarına, ilim kurumlarına, kendilerinden olmadığını saydıkları kişilere saldırdıklarını kaydeden Eroğlu, "Yaşanan olaylardan dolayı çok üzgünüz. İnşallah, Allah bir daha bunlara fırsat vermez. Önce ıslah için dua ederiz. Islah olacaklarsa olsunlar olmayacaklarsa Allah'ın laneti onların üzerinde olsun. Vatandaş huzur iklimine susamış. Çözüm sürecinde bunu gördük ama İslam düşmanı, Kürt düşmanı, Türk düşmanı olan milletler, ülkeler, özellikle Türkiye üzerinde oyun oynamak istiyor. Çözüm sürecini nasıl baltalarız diye düşünüyorlar" şeklinde konuştu.

Eroğlu'nu kapıda karşılayan Van İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Yaşar Altay ise bundan sonra iyi günlerin yaşanacağına inandıklarını bildirerek, yaşanan olaylarda lise çağındaki çocukların ve onları idare eden gruplardan başka kimsenin olmadığını, kadınların, annelerin bu olaylara destek vermediğini vurguladı.

Açıklamaların ardından vakıf üyeleriyle bir süre görüşen Eroğlu, daha sonra partisinin il danışma kurulu toplantısına katılmak üzere buradan ayrıldı.