20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Artvin Valisi Kemal Cirit, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen LYS ve TEOG sınavlarında il genelinde dereceye giren toplam 51 öğrenciyi çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Valilik Çoruh Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, veliler ile öğrenciler katıldı.
 
 Öğrencilerin başarılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit, burada yaptığı konuşmada; “Bugün Artvin başarıyı konuşuyor. Bugün Artvin başarı hikayesinin mimarlarıyla bir araya geliyor, aktörleriyle bir araya geliyor. İşte onlarda sizlersiniz. Başta  siz kıymetli öğrencilerimiz olmak üzere ailelerinizi ve sizleri yetiştiren öğretmenlerinizi kutluyorum. Bugün başarıyı da ödüllendirmek istiyoruz. 
 
 Başarıyı kovalayan bir ilde yöneticilik yapan birisi olarak başarı önündeki tüm engellerin ortadan kalkmasını temin etmek vazifemiz. Geleceğimizde yer alacak siz kıymetli gençlerimize yön verme noktasında elimizden ne geliyorsa, hem yüklenilen sorumluluğumuz gereği hem de Artvin’in önünü açılmasıyla ilgili kamu görevlisi arkadaşlarımızla, okuldaki okul aile birlikleriyle, eğitime gönül vermiş herkesle  çabalayıp bir noktaya getirmenin gayreti içerisinde olacağız. 
 
 Tabi sizlere büyük bir misyon yüklenmiş oldu şu andan itibaren. Nedir bu misyon? Sizler şu an Artvin’de başarı kazanmış olan gençlerimizsiniz. Kiminiz liseye girme noktasında başarı kazandınız, kiminizde yükseköğretim noktasında başarıyı kazandıran gençlerimizsiniz. Dolayısıyla sizlere başkaları bakarken birazda sizleri rol model alarak geleceklerine yön çizmeye çalışacaklar. Dolayısıyla sizlerin hem çalışmanıza bakacaklar hem tavır ve davranışlarınıza bakacaklar. Ve ona göre de kendilerine bir gelecek çizme noktasında başarı göstermeye çalışacaklar. Şu yanlış anlaşılmasın, herkesin bir yeteneği var. Belli bir alanda başarabileceği hususlar var. Ve ülkemizin herkese ihtiyacı var. Bu bir sınav sonucuna göre elde ettiğiniz bir başarıdır. Arzu ettiğiniz okullarda eminim ki buradaki öğrencilerin hemen hepsi yerleşmiş durumda şu an. Ama Türkiye’nin her alandaki insan kaynağına ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım.  Bizim ara elamana da ihtiyacımız var. İşçiliği en güzel yapan kişilere de ihtiyacımız var. Ustalığı en doğru şekilde yürüten arkadaşlarımıza da ihtiyacımız var. Sporda, müzikte ve sanatta da başarılı olana ihtiyacımız var. Yani biz, Türkiye olarak topyekûn her alanda başarıyı kazanarak yolumuza devam etmesi gerekenlerden birisiyiz. 
 
 Benim şu memnuniyetimi açıklamam lazım; oranları milli eğitim müdürümüz söyledi.  2012’de % 48’lik yerleşim durumu söz konusu. 2013’de % 53 ve şimdi ise yaklaşık % 57. Bu, Artvin’in giderek artan başarı hikayesidir. Ve biz bundan büyük memnuniyet duymaktayız. Önümüzdeki yıl yükseköğretimde %60’lara ulaşan ve geçen başarı hikayesiyle karşılaşmış olacağız. Tabi ortaöğretimde de aynı konuyu dile getirmemiz lazım. İlköğretimi bitirerek liseyi ve arzu ettikleri liseleri kazanma oranlarına baktığımız zaman Artvin’in bir yükselme, değer haline geldiğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Buradaki başarı, öğrencilerimiz, velilerimiz ve okul aile birliklerine, eğitime gönül vermiş arkadaşlarımıza aittir.  İnşallah biz onlarla birlikte önümüzdeki dönemde Artvin’i eğitimle ilgili hedeflerine ulaşma noktasında da bir başarı sergileyeceğimizi ummaktayım. 
 
 Artvin’in geleceğinde ne olsun diye biz büyükler kendi aramızda, çeşitli toplantılarda sık sık tartışıyoruz ve konuşuyoruz. Bunlardan birisi tabi ki turizm Artvin’in geleceğinde olsun ve kazandırsın. Çok hususu konuşuyoruz ama eğer ikinci sırada birisi olacaksa, oda eğitimdir diyoruz. Biz hem ortaöğretimde hem de yükseköğretimde markalaşan iller arasına girme arzusundayız. Çünkü Artvin’in yıllardır övünerek dile getirdiği bir başarısı var. Okuma yazma oranının en yüksek olduğu il. Yani bu şu demek; yıllardır Artvin bu ülkeye aydın yetiştiren bir il demek. Dolayısıyla dedeleriniz, babalarınız ve şimdi sıra sizlere geldi. Artvin’in geleceğinde genç aydınlar olarak, ülkemizin yarınlarında bizim şu an oturduğumuz koltuklara geçerek sizler oturacaksınız. Ve ülkemizin geleceğine katkı sunacaksınız. Onun için sizleri ve sizlerin geleceğini önemsiyoruz. Çünkü ülkemiz için bu . Ve  bir eksiğimiz var ise bunu başarmak işitiyoruz.  
 
 Öğrenim yaşantınızda zaten başarılısınız. Öğrenim yaşantınızın ömür boyu böyle başarılı geçmesini temenni ediyorum.  Çünkü yanınızda velileriniz oturuyor.  En az sizler kadar onlarda heyecanlı. Sizin başarınızla bizlerin her zaman mutlu olacağını bilmenizi istiyoruz. Gerçek yaşantınız mutlulukla ve başarıyla geçsin. Sağlıklı bir yaşam diliyorum. Özellikle velilerinizle birlikte sağlıklı bir yaşam diliyorum hepinize. Çünkü sizler, büyük Türkiye’nin genç evlatları olarak bizlere lazımsınız.” diye konuştu.   
 
 İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2013-2014 yılı LYS sınavı yerleştirme sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. LYS sınavında 31 öğrencimiz, TEOG sınavlarında ise 20 öğrencimiz olmak üzere toplam 51 öğrencimiz il genelinde dereceye girmiştir. Sayın Valimizin bizlere vermiş olduğu destekle 2013’de 54,23 yerleştirme oranı yani 1962 öğrenci mezun olmuş, bunlardan bin 64 öğrencimiz bir üst kuruma, üniversiteye yerleşmiş. Bu yıl ise 1961 öğrencimiz mezun olmuş. Bu yıl yerleşen öğrenci sayımız bin 113, yerleştirme oranı ise 56,76. Tabi ki burada özellikle tip fakültesi, dış hekimliği, eczacılık, hukuk fakültesi, mimarlık özellikle mühendislikte mesela ODTÜ gibi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi öğrencilerimizin yoğunlaştığı bölümlerin olduğunu görmekten  memnuniyet duyuyorum. Bu ödüllendirmede destek veren sayın valimize huzurlarınızda öğrencilerim ve siz değerli veliler adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyor ve öğrencilerimize gelecek yaşantılarında başarılar diliyorum.” dedi.
 
 Konuşmaların ardından Vali Cirit, başarılı öğrencileri tek tek tebrik ederek altın madalya, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve müzik çalarla ödüllendirdi.