24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Feridun Özdemir: Başbakan Murat'a baba şefkati gösterdi

A Haber’de Duygu Leloğlu moderatörlüğünde yayınlanan ‘Gece Ajansı’ programına dün hayatını kaybeden Sanatçı Murat Göğebakan’ın yakın dostu Yazar Feridun Özdemir katıldı.

1 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Son ana kadar Göğebakan’ı yalnız bırakmayan Özdemir, yapılan eleştirilere de sert yanıt vererek “Bu eleştirileri yapanlar bir yıldır neredeydiler? Başbakan bir baba şefkatiyle onun her zaman yanındaydı” dedi.
 
“BAŞBAKAN MURAT’I KALBEN SEVİYORDU”
 
Onun hastalığında Rabbine tevekkülle bağlanması sürekli ona sığınması, ki hastalığının ilk dönemlerinde “Benim küçük bir derdim büyük bir Rabbim var” demişti. O sevdiğine kavuştu. Rabbim herkese böyle bir ölüm nasip etsin. Bugün açıklamalarda Sayın Başbakanımızla alakalı yaptığım sözlerden dolayı anlamsız bir tepki var.Murat, Tayyip Bey’i çok seviyordu. ‘Ağabey’ diyordu. Başbakan da kendisini kalben seviyordu. Biz buna şahitlik ettik. Ben tarafım dedi. Ev ziyaretinde Tayyip Bey’e de iletti.
 
“ELEŞTİRENLER BİR YILDIR NEREDEYDİ?”
 
Eleştirileri yapan kardeşlerimizi böylesi bir acı günde anlamak mümkün değil. Tayyip Bey, bir evlada gösterilebilecek merhamet duygusuyla, şefkatiyle yanaştı Murat’a ve hiç yalnız bırakmadı, bir baba gibi. Evine geldi, halini hatırını sordu. Her gün bizi cep telefonumuzdan aradı, ilgilendi.Yarasına merhem olmaya çalıştı. Varsın bu eleştiriyi yapan insanlar, varsın bu manada bunu siyaset olarak algılayan insanlar kendileri neredeydiler? Bu adam bir yıldır hastalıkla mücadele ediyordu. Boy boy tweetler görüyoruz. Bunları anlamak mümkün değil.Tayyip Bey biz kendisinin başbakanlık her türlü dünyevi makam ve mevkiini bir kenara koyuyoruz, insan olarak meseleye baktığımız zaman onda kocaman bir merhametli yürek var. Bu sıkıntılı dönemde de o insanı yalnız bırakmadı. Biz ondan razıyız. Rabbim de ondan razı olsun.