23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Beşiktaş Avrupa'ya uçtu

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında temsilcilerimizden Beşiktaş, Norveç temsilcisi Tromso ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı.. Maç Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla temsilcimiz Beşiktaş, diğer temsilcimiz Trabzonspor ile birlikte Avrupa Ligi gruplarına katılmaya hak kazanıyor.

29 Ağustos 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş Avrupa'ya uçtu
UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş, Norveç ekibi Tromsö ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı. Deplasmanda rakibine 2-1 mağlup olan Beşiktaş, İstanbul'da Norveç ekibin 2-0 yenerek tur atlayan taraf oldu.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 51. dakikada Hugo Almeida, 54. dakikada Oğuzhan Özyakup kaydetti.
Maçın genelinde rakibine göre daha etkili bir futbol sergileyen Beşiktaş, Tromsö engeleni geçti. Ancak CAS kararını bekleyen Beşiktaş'ı için flaş bir iddia ortaya atıldı.

Maç sırasında DHA'nın servis ettiği haberde, Beşiktaş'a UEFA'nın faks yolladığı ve 30 Ağustos Cuma günü gerçekleşecek kura çekiminde siyah-beyazlı takımın yer almayacağını bildirdiği iddia edildi. CAS'ın resmi açıklamasının ardından Beşiktaş'ın Cuma gübnü gerçekleşecek kura çekiminde yer alıp almayacağı belli olacak.



Beşiktaş turu geçti, CAS kararını bekliyor

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçında Norveç'in Tromsö takımını 2-0 yenen Beşiktaş, gruplara katılmaya hak kazandı.

Deplasmanda 2-1 yenildiği rakibini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, gruplara kaldı.

Beşiktaş'ın gollerini, ikinci yarının başlarında Hugo Almeida ve Oğuzhan Özyakup attı.

- Gözler CAS'a çevrildi

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Tromsö'yü eleyerek gruplara kalan Beşiktaş'ta gözler, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) vereceği karara çevrildi.

CAS, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında UEFA Disiplin Kurulu tarafından bir yıl Avrupa kupalarına katılmaktan men edilen Beşiktaş hakkındaki kararını, yarın açıklayacak.

CAS, "hızlı yargılama" yöntemiyle, bu sezon Avrupa kupalarına katılan siyah-beyazlıların itirazını karara bağlayacak. İtirazın reddedilmesi durumunda Avrupa kupaları defterini bu sezon için kapatacak Beşiktaş, bu akşam turu geçtiği için, cezasını tamamlamış sayılacak. Cezanın kaldırılması halinde ise siyah-beyazlılar, yoluna grup aşmasında devam edecek.

- Rakipler yarın belli olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan Beşiktaş'ın, CAS'tan olumlu karar çıkması durumunda, rakipleri yarın belli olacak.

Monaco'da TSİ 13.45'te başlayacak kura çekiminde, siyah-beyazlıların gruptaki rakipleri belirlenecek.

- Seyirci sayısı arttı

Beşiktaş-Tromsö maçına, siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Siyah-beyazlı takımın 530 gün sonra Avrupa kupalarında İstanbul'da sahaya çıktığı maçta, Atatürk Olimpiyat Stadı tribünlerinin büyük bölümü doldu.

76 bin kişilik kapasitesiyle Türkiye'nin en çok seyirci alan stadında maçın başında yaklaşık 40 bin olan sayı, karşılaşma başladıktan sonra stada gelenlerle yaklaşık 55 bine ulaştı.

- Oğuzhan "siftah" yaptı

Beşiktaş'ta ikinci yarıda oyuna giren Oğuzhan Özyakup, siyah-beyazlı forma altında Avrupa kupalarında ilk golünü attı.

54. dakikada takımının 2. golünü atan genç futbolcu, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında oynadığı ikinci maçta golle tanıştı.

Beşiktaş'ın ilk golünü atan Almeida ise takımı adına Avrupa kupalarında 5. kez gol sevinci yaşadı.

- Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2'de 2

Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'nın yeniden yapımı aşamasında derbiler ve Avrupa kupası maçlarını oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki ikinci karşılaşmadan da 2-0'lık sonuçla galip ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, bu akşam da Tromsö'yü aynı sonuçla geçti.