20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bilecik'te domuz sürüsü operasyonu

Bilecik'in kenar semtlerinden Beşiktaş Mahallesi yakınlara kadar gelen domuz sürüsüne avcılar köpekli operasyon düzenledi. Sürüyü evlere yakın bölgeden av köpekleriyle uzaklaştıran avcılar, 5 domuzu tüfekle vurdu.

5 Temmuz 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bilecik'te domuz sürüsü operasyonu
Sabah saatlerinde 50'ye yakın domuz sürüsünün Beşiktaş Mahallesi Karaçayır mevkiindeki çiftliklerin önünden Bilecik 2'nci Jandarma Tugay Komutanlığı'nın su deposuna doğru gidip çalılıkların arasına girdiğini gören vatandaşlar durumu Jandarma ile Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Bir süre sonra ekiplerle birlikte Avcılar Kulübü yetkilileri de Beşiktaş Mahallesi'ne geldi. Ekipler, avcıların katılımı ile domuz sürüsünü kentten uzaklaştırmaya karar verdi. Gönüllü 30 kadar avcı akşam saatlerine doğru köpeklerle domuzlara operasyon düzenledi. Domuz sürüsünü ormanlık bölgeye doğru götürmek isteyen avcılardan bazıları sürünün üzerlerine doğru gelmesi üzerine tüfekle ateş ederken, 5 domuz telef oldu. Diğer domuzlar ise ormanlık bölgeye doğru gitti.


Orman ve Su İşleri İl Müdürü Nezir Ayhan, domuz avından önce yaptığı açıklamada, kendilerine bir çiftlikte domuz sürüsünün olduğu yolunda bulunduğu ihbarının geldiğini belirtti. Domuzların doğal yaşam alanlarına dönmeleri için avcılar kulübü yetkileriyle iletişime geçtiklerini anlatan Nezir Ayhan "Bahçelere ve ekili alanlara zarar veren domuz sürüsünü yerleşim yerlerinden uzak tutmak için avcılarla ortak hareket ettik. Amacımız domuzları vurmak değildi onları doğal yaşam alanlarına geri göndermekti" dedi.


Avcılar Kulübü yöneticilerinden Turan Avcı da, köpeklerin yardımı ile domuz sürüsünü ormanlık bölgeye doğru götürdük. Sürü bir ara avcıları üzerine doğru yönlenince tüfeklerle ateş edildi. Burada bir-kaç domuz telef oldu. Sürünün çoğunluğu ormanlık bölgeye gitti" diye konuş