19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bodrum'da dehşet dakikaları: 2 ölü, 4 yaralı

Aralarında para anlaşmazlığı bulunan iki grup arasında çıkan çatışma çıktı ortalık kan gölüne döndü.

DHA15 Eylül 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bodrum'da dehşet dakikaları: 2 ölü, 4 yaralı
Muğla:’nın Bodrum İlçesi’nde, aralarında para anlaşmazlığı bulunan iki grup arasında çıkan çatışmada 6 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2 kişi hayatını kaybetti. Tarafların 4 tabanca kullandığı çatışma sırasında çevresindeki tatilciler ile turistler paniğe kapılırken olay yerinde 30 boş kovan bulundu.


Olay, Bodrum İlçesi’ndeki Kıbrıs Şehitler Caddesi Gümbet Kavşağı’nda bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Bir otomobil kiralama firmasında çalışan Tahsin, Yaşar, ve Ahmet Kaya otomobille giderken arkadan gelen ve içinde Bekir, Naci,, Yakup ve Hasan Turan’ın bulunduğu otomobildekilerin kendilerini takip ettiğini düşünüp araçlarını durdurdu. Aralarında alacak anlaşmazlığı konusunda husumet bulunduğu belirtilen iki grup arasında tartışma çıktı. Farklı oto kiralama firmalarında çalışan iki grup arasındaki tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı çatışmaya döndü.

TURİSTLER DEHŞETİ YAŞADI

Çok sayıda turistin gözü önünde tabancalarını çeken taraflar, birbirlerine kurşun yağdırdı. Çatışmayı görenler polis ekiplerine haber verdi. Çatışmada Tahsin ve Yaşar Kaya ile diğer gruptan Bekir, Naci, Yakup ve Hasan Turan yaralandı. Yaralılardan Hasan Turan, Universal Hospital Bodrum Hastanesi’ne, diğer 5 kişi ise, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından durumu ağır olan Yaşar Kaya, Özel Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralılardan Naci Turan’ın da durumunun ağır olduğu açıklandı. Olaya karışan ve yara almayan Ahmet Kaya ise gözaltına alındı.

Polis olay yerinde 30’a yakın boş kovan buldu. Çatışmada kullanılan tabancaların da ruhsatsız olduğu tespit edildi. Polisin olayla ilgili aralarında görgü tanıklarının da bulunduğu sekiz kişinin ifadesine başvurduğu bildirildi. Soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.

2 KİŞİ ÖLDÜ

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, alacak anlaşmazlığı yüzünden aralarında husumet bulunduğu belirtilen iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada yaralanan altı kişiden, Üniversal Hospital Bodrum Hastanesi'nde tedavi gören Hasan Turan ile Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Yakup Turan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İki grubun yakınları arasında gerginlik yaşanması üzerine Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden takviye polis istendi. Bodrum Devlet Hastanesi'nde çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı.