18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Boğaziçi EDAŞ'a 7 teklif verildi

Boğaziçi EDAŞ için Aksa Elektrik, IC İçtaş, Torunlar Gıda, Park Holding, Limak-Kolin-Cengiz OGG, Elsan-Tümaş-Karaçay ve Çalık Enerji teklif verdi.

27 Kasım 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Boğaziçi EDAŞ'a 7 teklif verildi
Boğaziçi EDAŞ'a 7 teklif verildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından gerçekleştirilen ve İstanbul'un Avrupa yakasının elektrik dağıtımını yapan Boğaziçi EDAŞ'ın özelleştirme ihalesine yedi teklif verildi. Edinilen bilgiye göre, Boğaziçi EDAŞ için Aksa Elektrik, IC İçtaş, Torunlar Gıda, Park Holding, Limak-Kolin-Cengiz OGG, Elsan-Tümaş-Karaçay ve Çalık Enerji teklif verdi.
Boğaziçi EDAŞ’ta 12 firma ve grubun yeterliliği bulunuyordu. 2010 yılında yapılan Boğaziçi Elektrik Dağtım'ın ilk ihaleasin 2.96 milyar dolarlık teklifiyle MMEKA kazanmıştı. Ancak MMEKA yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle ihale sürecinden çekilmişti. Ardından ikinci sıradaki Aksa Elektrik de yükümlüleklerini yerine getirmemiş bunun üzerine ibre 3. sıradaki Park Holding'e dönmüştü. Park Holding de 50 milyon dolarlık ek teminatı yatırmayınca 20 milyon dolarlık teminatı gelir olarak kaydedildi ve yeni ihale açıldı.