20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Boyalı tesettür ruhu öldürür

Emine Şenlikoğlu, “Ayakkabısı ya da çantası biraz güzel olan kadın eleştiriliyorsa o vakit çok işimiz var demektir. Bu yanlış. Öte yandan çağa uyacağım diye İslam’ın tesettür standartını delmek, işin ruhundan uzaklaşmak daha da yanlış” dedi.

Seda Çakmak17 Mart 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Boyalı tesettür ruhu öldürür

YAZAR EMİNE ŞENLİKOĞLU, TESETTÜR - MODA İLİŞKİSNİ YORUMLADI

Tirajı milyonlara ulaşan kitaplarıyla özellikle muhafazakar kadınlar tarafından ilgiyle takip edilen yazar Emine Şenlikoğlu tesettür - moda ve kadın ilişkisini STAR’a değerlendirdi. Müslüman kadının çok çekici olmamak ve İslami kimliğini muhafaza etmek şartıyla şık giyinebileceğini ifade eden Şenlikoğlu, “Ayakkabısı ya da çantası biraz güzel olan eleştiriliyorsa çok işimiz var demektir. Bu yanlış. Öte yandan çağa uyacağım diye İslam’ın tesettürünü delmek de bir o kadar yanlış” dedi.

Müslüman kadın bakımlı olmalı ama

Yeni kapanan kızların kafalarının bazı ilahiyat mezunlarının televizyona çıkıp abuk sabuk fetvalar vermesi yüzünden karıştığını vurgulayan Şenlikoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Kadınları ikileme düşürüyorlar. Boğazı görünen kadın tesettürlü değildir. Kimse kimseyi aldatmasın. Özellikle boğaz kısmını örtmesine dair ayet var... Müslüman kadın pasaklı gezebilir, şık giyime önem vermez” diye bir ön kabul var. Böyle bir şey yok. Müslüman kadın temiz ve bakımlı olmasına tabi ki önem verecek.

-Önemli olan kadının iç inşasını tamamlaması

KADININ iç inşası öyle tamamlanmalı ki makyajlı görünmeye abartılı kıyafetler giymeye önem vermesin. Çağın insanında tefekküre zaman kalmıyor. Hiç Allah ile baş başa kalma zamanımız yok. Bir yanda televizyon, diğer yanda internet, sosyal hayat. Kasıt yok ama maalesef çağ onu gerektiriyor.

-Dini dizi dendi mi beklentiler farklılaşıyor

BİR ülkede ne tip insan yaşıyorsa onların hepsi televizyonda, sinemada, tiyatroda yer almalı. Bu ülkenin sahiplerinden biri de biziz. Dini dizi dendi mi umutlar farklılaşıyor. Kocaman dizide insanların dikkatini çekecek bir İslami vurgu yok. Sermayedarlar şu ülkeyi dert edinen yazarların sesine kulak versin.