8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Bulgar anne kızına kavuştu

ANTALYA'da birlikte yaşadığı 39 yaşındaki Sinan E.'nin İzmir'e kaçırdığı kızı 6 yaşındaki Elif'i almak için hukuk mücadelesi başlatan Bulgar vatandaşı aynı yaştaki Nevenna Dmitrievna Vetcinkina, 4 aylık mücadele sonunda amacına ulaştı.

DHA14 Temmuz 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bulgar anne kızına kavuştu
Antalya'nın Güzeloba Mahallesi'nde Nevenna Dmitrievna Vetcinkina ile 7 yıl aynı evi paylaşan Sinan E. çiftinin, 6 yıl önce Elif adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Sinan E. ile resmi nikahlarının olmadığını aktaran Vetcinkina, "Beraberliğimizin ilk yılında kızımız Elif doğdu. Mart ayında Sinan gezdirmek bahanesiyle evden aldığı kızımı geri getirmedi. Oysa Elif'in nüfusu ve velayeti benim üzerimde. Hukuksal olarak da evlilik dışı dünyaya gelen çocukların velayeti anneye veriliyor" dedi.

4 AY SONRA KIZINA KAVUŞTU

İzmir'e kaçırılan kızı Elif'i almak için dava açan Vetcinkina, 4 ayın sonunda amacına ulaştı. Turizm işiyle uğraşan Nevenna Dmitrievna Vetcinkina, polis yardımı ve savcılık kararıyla kızının kendisine teslim edildiğini söyledi. Aylar sonra kavuştuğu Elif'in ilk geceyi kendisine sıkı sıkı tutunarak uyuduğunu söyleyen Vetcinkina, şöyle konuştu:

"Bundan sonra Elif ile beni hiçbir kuvvet ayıramaz. O daha çok küçük ve her şeyini benimle paylaşıyor. Sinan biyolojik babası olsa da onun kızıma bakması ve kızımın onun yanında mutlu olması çok zor. Onun da anlayışlı olmasını istiyorum. Kızımı ben büyütmeliyim. Yaşı ilerleyince zaten o kendi isteğince davranacak ve tercihini kendi doğrularına göre yapacaktır. Fakat bizim şimdiden onun hayatını sorunlarla sürdürmesinin önüne geçmemiz gerekir."

HUKUK MÜCADELESİNİN İLK AYAĞINI KAZANDIK

Nevenna Dmitrievna Vetcinkina'nın avukatı Enis Ziyalı ise "Müvekkilim Nevenna'nın İzmir'e kaçırılan kızı Elif, yoğun hukuk mücadelemiz sonunda anneye teslim edildi. Şu an anne- kız çok mutlu, ayrı kaldıkları günleri telafi etmeye çalışıyorlar. Henüz ilk ayağını kazandığımız hukuk mücadelemiz sürüyor. İzmir Karşıyaka Adliyesi'nde açılmış olan velayet davası ve Antalya'da açılmış olan 'yaralama, hakaret ve tehdit' davaları devam ediyor" diye konuştu.