26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bursa'da tehlikeli gerginlik

BURSA'da at pisliği nedeniyle çıkan tartışmada bir Romanın pompalı tüfekle açtığı ateşle 16 yaşındaki Beyza Koç göğsünden yaraladı. mahalle sakinleri ile Romanlar arasındaki gerginlik, gece olaylar çıkmasına neden oldu. Çok sayıda kişi Romanlar'ın oturduğu evleri taşladı, at arabaları ve bir otomobili ateşe verdi. Çıkan olaylar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Olaylarda 20 kişi gözaltına alındı.

DHA22 Temmuz 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bursa'da tehlikeli gerginlik
Olay, Merkez Osmangazi İlçesi Gümüştepe Mahallesi'nde meydana geldi. Dün sabah bir Roman at pisliği nedeniyle komşusu ile tartışırken, pompalı tüfekle ateş açtı. Silahtan çıkan saçmalardan biri Beyza Koç'un göğsüne isabet etti. Hastaneye kaldırılan Koç, tedavisinin ardından taburcu edildi. Dün akşam iftardan sonra mahallede toplanan yaklaşık 500 kişi, Romanlar'ın oturduğu evlere doğru yürüyüşe geçti. Öfkeli grup Romanlar'a ait bir otomobil ve 10 kadar at arabasını ateşe verdi. Romanlar'ın oturdukları evi taşlamaya başlarken, oturdukları evlerin yanındaki barakaları da yıkıp ateşe verdi. Öfkeli grup, Romanlar'ın uyuşturucu sattıklarını ve hırsızlık yaptıklarını iddia ederek, mahalleyi terk etmesini istedi. Kızı pompalı tüfekle vurulan Burhan Koç da artık tahammüllerinin kalmadığını söyledi. Çevik kuvvet ekibinin sevk edilmesi ardından olaylar yatışırken, 20 kişi gözaltına alındı.

Olay yerine gelen Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan mahalle sakinleriyle görüştü. Olayların başlaması üzerine Romanlar'ın bir bölümü mahalleyi terk etti. Toplanan mahalle sakinleri daha sonra dağılırken, Çevik Kuvvet ekipleri çevrede nöbet tutmayı sürdürdü. Soruşturmaya devam ediliyor.