18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Bursa'da turizmcilerin bayram umudu

BURSA'da son dönemde yurtdışında yaşanan olaylar ve Gezi Parkı eylemler'nden olumsuz etkilenen turizmciler, önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan Bayramı'nı bekliyor. Şu an Bursa'daki otellerin Arap turistlerin talepleriyle doluluk oranının yüzde 50'yi aştığını söyleyen Güney Marmara Turizm Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, bu oranın yüzde 90'a ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

DHA1 Ağustos 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bursa'da turizmcilerin bayram umudu



Bursa'da faaliyet gösteren otel işletmecileri ve turizmciler, Gezi Parkı eylemleri ve yurtdışındaki gelişmelerden dolayı yaşanan olumsuzlukları Ramazan Bayramı'nda gelecek turistlerle aşmayı planlıyor. GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren, Ramazan Bayramı'nın yaklaştığını ve otellerdeki doluluk oranının yüzde 50'yi aştığını belirterek, bu oranın yüzde 90'a ulaşmasını beklediklerini söyledi. Özellikle Arap turistlerin çok fazla talepte bulunduğuna işaret eden Beceren, "Bayramdan sonrası için de rezervasyonlar var. Özellikle bayramdan sonra Kuveyt'ten Bursa'ya başlayacak uçak seferleri ile bu sayının önümüzdeki dönemde daha da artacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.


Bursa'nın doğal güzelliği, kaplıcaları, Uludağ'ı, denizi, tarihi zenginlikleri nedeniyle Araplar tarafından tercih edildiğine işaret eden Beceren, "Burda en az 2 - 3 gün geçiriyorlar. Serin Uludağ eteklerini tercih ediyorlar. Bursa'ya geliş ve dönüş de kolay. Uzak bölgelerdeki gibi trafik sıkıntısı da çekmiyorlar. Daha uygun fiyatlar var. Yalnız Bursa için değil, Eskişehir ve Çanakkale için de bu avantajlar geçerli. Şu an için otellerde doluluk oranı yüzde 50'ye ulaştı. Bayram süresince ve sonrasında yüzde 90 doluluk bekliyoruz" dedi.


Bursa'nın sahip olduğu sanayi yapısının turizme de olumlu yansıdığına dikkat çeken Beceren, gezmeye gelenler dışında iş seyahatleri ile de önemli turist kazandıklarını sözlerine ekledi.