20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cem Küçük: Aydın Doğan bunu yalanlayabilir mi?

A Haber’de Orhan Sali'nin sunduğu 'Diplomasi' programında 14 Aralık 'Paralel' operasyonunun yanı sıra Batı'nın demokrasi ikilemi de masaya yatırıldı.

22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, gazeteciler Cem Küçük, Murat Gener ve AP Eski Milletvekili Ozan Ceyhun'un katıldığı programda Ceyhun, Küçük'ün bir sorusu üzerine önemli bir iddiada bulundu. Ceyhun, Doğan Medya'nın sahibi Aydın Doğan'ın Almanya Cumhurbaşkanı Richard von Weizsäcker'in huzuruna çıktığını ve birtakım talimatları yerine getirdiğini söyledi.
 
"BİR EMİRLE YAYINLAR DEĞİŞTİ"
 
Weizsacker'in Doğan'ı bizzat yanına çağırdığı ve "Yayınlarınıza son vermezseniz Almanya'da Hürriyet çıkamaz" cümlesini kurduğunu ben Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'in bana açıkladığını biliyorum. Peşinden yayınlar değişti. O dönem bu yayınlar Hürriyet gazetesinin Türkiye'deki muhaliflere yönelik saldırılarıyla ilgiliydi.
 
"AYDIN DOĞAN YALANLAYABİLİR Mİ?" 
 
AP Eski Milletvekili Ozan Ceyhun'un "Aydın Doğan, Almanya Cumhurbaşkanı Richard von Weizsäcker'in huzuruna çağrılmıştı" açıklaması üzerine Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük "Çok merak ediyorum Aydın Doğan bunu yalanlayabilir mi?" diye sordu. Bu ülkenin medya patronlarından biri olan Aydın Doğan, cuntaya destek veren Gülen cemaatinin illegal faaliyetlerine destek veren bir gazetenin patronu. Bu kişi Almanya'da Cumhurbaşkanının huzuruna çağrılıyor. Bu tür yayınlarınıza son vermezseniz Hürriyet Gazetesi Almanya'da çıkmaz diyor. Net bir şekilde talimat veriyor. Doğan da tamam diyor. Çok merak ediyorum Aydın Doğan bunu yalanlayabilir mi? Bu Edward Said'in söylediği sömürge aydını değil mi? Böyle medya patronu mu olur? Sen içeride cuntaya destek ver, kendi Başbakanı'na Cumhurbaşkanı'na her gün hakaretler et, cemaat tarafından köşe yazarlarının boynuna yular vurulsun, sonra sen git Almanya Cumhurbaşkanı'ndan emir al. Bu tam bir sömürge kafası.