19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yard. Doç. Dr. Emir Kaya: Cemaat ekstra legal yöntem kullanıyor

Anayasa Mahkemesi’nden yakın zaman önce işten çıkarılan Raportör Yard. Doç. Dr. Emir Kaya, paralel yapıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Lütfi Kaplan31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yard. Doç. Dr. Emir Kaya: Cemaat ekstra legal yöntem kullanıyor

Yard. Doç. Dr.Kaya, paralel yapının ceza mevzuatında hiçbir yaptırımı olmayan ekstra legal yöntem kullandığını ifade etti. Kaya, Anayasa Mahkemesi’nde ön büro başta olmak üzere tüm kritik noktaların cemaate yakın kişilerce işgal edildiğini ifade etti. Cemaatin genel olarak hukukun avantajlarını kullanarak suç işlediğini anlatan Kaya, uygulanan yöntemin ise Ekstra Legal Yöntem olduğunu söyledi. Kaya, şunları ifade etti:

Ceza mevzuatında yok

“Cemaat, hukuki süreçleri bozan fakat o süreçlerin bir parçası olan yapılanma. Mesela PKK anti legal bir yapılanma, fakat ekstra legal değil. Bizim ceza mevzuatımız anti legale göre düzenlenmiş. Ekstra legal olana karşı ceza mevzuatımızda bir düzenleme yok, bu konuda düzenleme yapılması gerekir. Cemaat ekstra legal yöntemi kullanıyor. Paralel yapı Anayasa Mahkemesi’nde ekstra legal yöntem kullanıyor. İlegal ikiye ayrılır, anti legal-ekstra legal, bu yine illegaldir. Cemaatin yöntemi ekstra legal ama aynı zamanda anti legal. Çünkü benim hukukuma da tecavüz ediyor. Beni sıkıştırıyor, mobbing uyguluyor, dosya manipülasyonu yapıyor. “