19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cemaat nasıl örgüt oldu? İşte paralelin şeması

Devlette var olan yapı 2009’da önce kendisiyle ters düşen cemaat mensuplarını, ardından kritik öneme sahip mülki amirleri, daha sonra cemaatin belirlemiş olduğu kritik kurumları (ordu, emniyet, istihbarat, maliye, milli eğitim) ele geçirmeye çalışarak fonksiyonel bir değişime girdi.

16 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:

2004’den itibaren Emniyet İstihbarat ve Kaçakçılık bürolarında  çaycısından yöneticisine her birime cemaat üyeleri yerleştirildi.

Örgüt, elemanlarını en çok İstihbarat şubelerinde İstihbarata  Karşı Koyma (İKK), C bürosu ve yazışmaların gittiği idari büroda görevlendirdi.

2006 yılına kadar İl Emniyet müdürlükleri içindeki bürolarda rastgele bilgisayarlarda dinleme yapılıyordu. TİB’in kurulmasıyla birlikte 81 ilde TİZ (Teknik İzleme Büroları) açıldı.

2009’dan sonra cemaat dinlemenin öneminin farkına vardı. İstihbarat Daire Başkanlığı ve İl Şube Müdürlüklerindeki teknik elemanlarını, yurtdışına göndererek eğitti ve ilgili bürolara yerleştirdi.

Dinlemeye öncelikle cemaate ihanet edenler,  cematten ayrılan isimlerden başlanıldı.  

2009’a kadar resmi olarak dinlenen isimler arasında cemaatle ilgili geçen konuşmalar, teknik izleme personelinden alınarak hiyerarşik yapı içerisinde paralel örgüte gönderildi. Örgütün üst yapılanması elde ettiği ticari sırları ve  özel hayat görüntülerini gerektiği zaman kullanmak üzere arşivine aldı.

Örgüt 2009’da Merter’deki Fetih Koleji’nin üst katında bir toplantı yaparak her ilin dinlemede kendi başına hareket etmesine karar verdi. Ayrıca ‘Merkezden gönderilen numaralar dinlensin ve her numarayla ile ilgili bize bilgi verilsin’  denildi.

CMK 250 ile yetkili özel mahkemeler Adana, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, İstanbul, Ankara’da dinleme trafiğini hızlandırdı. Öncelikle;

- Kendilerine rakip gördüklerini,

- İl, ilçenin ileri gelenleri, kanaat önderleri, dernek ve vakıf yöneticileri,

- İşadamları

- Sanatçılar

- Cemaate düşman olan ve faaliyetleri engellemeye çalışanlar hakkında fiziki ve teknik takip yapıldı.

Elde edilen verilerle başta AK Parti olmak üzere CHP, MHP şantaj kasetleriyle dizayn edilmeye çalışıldı.   

‘Analar ağlamasın’ diye başlatılan Çözüm Süreci’ni sabote etti. Suriyeli Türkmenlere gönderilen yardım TIR’larına baskın yaparak Türkiye aleyhine propagandaya kalkıştı. Ekonomiyi baltalamak için finans operasyonları, çevrecilik maskesiyle Gezi eylemleri yapıp halkı sokağa döktü. Ardından tıpkı 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat darbeleri gibi 17 - 25 Aralık’ta hükümete karşı darbe girişiminde bulundu. Ancak hükümetin dik duruşu bu tuzağı boşa çıkardı.

 

 

 

 

 

GENÇ AMİRLER HALA AKTİF

Sayıları az ama kritik noktalarda

İçeriden aldığı bilgileri sosyal medyada yayan Fuat Avni, paralelin hala aktif olduğunun en somut örneği. Rumuzu 3 ayrı kişilik kullanıyor. Biri Türkiye’de, 1’i ABD’de, 1’i de Yeni Zelanda’da. Orduda, yargıda, siyasette hala aktifler. Sayıları çok olmasa da kritik noktalarda varlığını sürdürüyorlar. Çoğu da iyi eğitimli, 3 dil bilen genç amirler... Deşifre olmamak için ise ‘içki içilebilir’ fetvasına uyuyorlar.

MİLYONLARCA KİŞİYİ DİNLEYİP FİŞLEME ARŞİVİ OLUŞTURDULAR

Kocakulak listesini kim belirliyor?

Bölge ve ünite hadimleri her ay yaptıkları olağan toplantılarında;  cemaate karşı çıkanlar, eleştirenler ve düşman olanlar, cemaat açısından kritik öneme sahip dernek vakıf yöneticilerini belirleyerek üst sorumlularına rapor etti. Onlar da il hadimlerine iletti. İl hadimleri de 5 bölge hadimine ileterek bu şahısların teknik ve fiziki takiplerinin yapılmasını istedi. Listeler her ay yenilendi. Elde edilen bilgiler fişleme arşivine gönderildi.

 

 

 

 

 

GİZLENMEYİ İYİ BİLİYORLAR

Kısa mesajla tek cümleyle haberleşme

İnternetteki oyun sitelerinin sohbet odalarında ve özel programlar üzerinden 6 satırı geçmeyecek şekilde kısa mesajlarla (gel, nasılsın, gelsen iyi olur) şeklinde şifresiz haberleşiyorlar.

METİNLERİ MONTAJLAYARAK KUMPAS KURDULAR

Sahte delil ve montaj

Kişiler hakkında toplanan veriler üzerinde gerekli değişiklikler, düzenlemeler Altunizade’de bulunan Montaj Merkezi’nde yapılıyor. Amerika’dan gelen uzman 2 kişinin yanısıra 12 kişilik ekip, kendilerine verilen montaj metinlerini sesler üzerinde oynayarak işliyor. Ergenekon sürecinde seri üretime geçen Montaj Merkezi’nde daha önce elde edilen dinlemeler gerekli düzenlemelerin ardından ortam dinlemesi yapılmış gibi servis edilmişti.

ANADOLU’NUN ZEKİ ÇOCUKLARI

Özel sadık talebeler

Çamlıca’daki Akademik Araştırmalar ve İnternet Vakfı, Türkiye’deki İlahiyat Fakültelerinden mezun zeki öğrencilerden 15’ini mülakatla seçerek Pensilvanya’ya gönderiyor. Gülen’den Tefsir, Kuran ve İslam İlimleri dersi alıyorlar. ABD’de master yapıyorlar. Öğrencilerin diğer bir görevi Türkiye’deki Maliye, Emniyet, Deniz, Kara, Hava, Jandarma, Genelkurmay, Yargı, Üniversitelerden sorumlu olmak. Gülen,  irtibat kurmak , bilgi almak istediği herhangi birimle ilgili o birimden sorumlu ünitenin hadimi aracılığıyla iletişim kuruyor.

 

 

‘TEK BİR HATLA’ ÇETEYE BAĞLIYORLAR

Nasıl örgüt üyesi yapılıyor?

Yasal görünümlü yasadışı dinlemelerde kişilerin nasıl terör, organize, uyuşturucu çeteleriyle ilişkilendirildiklerinin detayı dehşete düşürdü. Buna göre; başkası adına kayıtlı hat üzerinden önce hangi örgüte üye yapmak isteniliyorsa o örgüt üyesi aranıyor. Kafa karıştırıcı konuşma ve SMS ile bir süre irtibat sağlanmış gibi izlenim yaratılıyor. Aynı hatla bu kez hedefteki kişi aranıyor ve yine mesaj içeren konuşma yapıldıktan sonra telefon kapatılıyor. Böylece bu kişi örgütle irtibatlı gibi gösterilip mahkeme kararıyla dinleme yapılıyor.

PARA KAYNAĞI

Tek kasa sistemi

BURS: Yıllıktır. Aylık en az 600 TL olan burs, kişilerin durumuna göre 5 binlere, 10 binlere kadar çıkabiliyor. Aylık hesaplanan burs miktarı yıllık ödeniyor.

KURBAN:  Bu yıl asıl bedel 400 TL olarak belirlenmesine rağmen 600 TL toplandı. 100 TL’si bölge giderlerine, 100 TL’si Eyalet giderlerine harcandı.Toplanan kurbanların yüzde 3 ila 5’i göstermelik olarak kesiliyor.

HİMMET: İşadamlarından (zenginlik derecesine göre) alınıyor. Öğrenci, öğretmenin yanısıra memurlardan da maaşlarının yüzde 10’u cemaate aktarılıyor.

DERSANELER: En büyük para kaynaklarından biri. Bunun yanısıra Anadolu’dan seçtikleri zeki öğrencileri buralarda yetiştirip insan kaynağı yaratıyorlar.

DERNEK VE VAKIFLAR: Öğrenci evlerinin gıda, kira gibi öğrenci evlerinin finansmanı buralardan sağlanıyor.

HOLDİNGLER: Ulaştırma, bilişim, telekomünikasyon şirketleri.

"Hizmet görüntüsü altında siyaseti dizayn etmek isteyen ancak başarılı olamayan paralel örgüt; şantaj, illegal dinleme, casusluk ve sahte belge kumpaslarıyla seçilmiş iktidarı ele geçirmeye çalıştı. Devletin kılcal damarlarına sızan yapı, milli iradenin yüksek teveccühüyle seçilen iktidara savaş ilan etti.  Başbakanı, MİT müsteşarını uydurma delillerle yasadışı dinledi."

 

 

Gülen onay vermeden kimse buraya giremez

Gülen’in yaşadığı kompleks 8 villa 1 ikametgahtan oluşuyor. Gülen  ikametgahın yarısını konut diğer yarısını ise mescid olarak kullanıyor. 100 bin dönümlük arazideki siteye girişlerde olağanüstü güvenlik önlemi uygulanıyor. Pensilvanya’ya 1.5 saat uzaklıktaki Saylorsburg’da bulunan ikametgahın kapısındaki görevli ‘sizi 10 yıl boyunca tanımış olsa’ bile içeriden onay gelmeden girişe izin vermiyor.


*

*