19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Çerkesler, Türkiye’nin vazgeçilmez zenginliğidir'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çerkesler'in diğer tüm kökenli vatandaşlar gibi bu ülkenin parçası ve vazgeçilmez zenginlikleri olduğunu söyledi.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
'Çerkesler, Türkiye’nin vazgeçilmez zenginliğidir'
Rusya Federasyonu'na bağlı Adige Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Maykop'tan yayın yapan Ç.T.R.K.Adygeya Televizyonu'na konuşan Başkan Yılmaz, kendisinin de Çerkes kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu hatırlattı.

Türkiye'de yaşayan Çerkesler ile Suriye'deki iç karışıklık yüzünden ülkelerinden göç edip Samsun'a gelen Çerkes ailelerle ilgili program hazırlayan Ç.T.R.K.Adygeya televizyonu ekibi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti. Televizyon muhabiri Svetlana Tesheva, Başkan Yılmaz'la yaklaşık yarım saat süren bir röportaj gerçekleştirdi.

Samsun'da yaşayan Çerkesleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, kendisinin de Çerkes kökenli bir aileden geldiğini anımsattı. Kafkasya'dan gelip Türkiye'nin farklı coğrafyalarına yerleşen Çerkeslerin özellikle Kurtuluş Savaşı sırasında büyük fedakarlıklar gösterdiğini ve savaşın kazanılmasına büyük katkılar sağladığının altını çizen Başkan Yılmaz, "Çerkesler tüm diğer etnik kökenli vatandaşlarımız gibi bu ülkenin bir parçası ve vazgeçilmez zenginlikleridir. Suriye'deki iç kargaşalar nedeniyle buradan göç edip Samsun'a gelen aileler arasında Çerkes kökenli kardeşlerimiz, ailelerimiz de var. Biz sivil toplum kuruluşları ile birlikte devlet kurumları ele ele verip bu ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Bu bizim her şeyden önce insanlık görevimiz. Umarım bu süreç bir an önce sonuçlanır ve misafir etmekten büyük mutluluk duyduğumuz bu kardeşlerimiz de ülkelerine geri dönebilir." ifadelerini kullandı.