26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Çetin Doğan karara itiraz etti

Balyoz davasında ceza alan emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Albay Dursun Çiçek de karara itiraz etti.

İSTANBUL (CİHAN) 25 Eylül 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çetin Doğan karara itiraz etti
Doğan, tutukluluğunun kaldırılmasını talep etti.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Albay Hakan Büyük, Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ve Albay Nedim Ulusan'ın avukatı Celal Ülgen, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Yargıtay'a gönderilmek üzere verilen dilekçede "Yerel mahkeme tarafından verilen kararı temyiz ediyoruz. Gerekçeli kararın ardından gerekçeli temyiz dilekçemizi sunacağız." ifadeleri yer aldı. Dilekçede, usul ve yasaya aykırı olan kararın bozulması talep edildi.

Mahkeme tarafından verilen kararın hukuka aykırı olduğunun iddia edildiği dilekçede, dava dosyasında yer alan dijital dökümanların manipülatif bir niteliğe sahip olduğunun bilimsel raporlarla ispatlandığı ileri sürüldü. Taleplere rağmen dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmediği belirtildi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve emekli Albay Hakan Büyük, tutukluluk hallerinin kaldırılmasını da talep etti. Balyoz davasının karara bağlanması ile birlikte tutukluluk halinin devamına karar verildiği hatırlatılan dilekçede, tutukluluk halinin devamı kararından dönülmemesi halinde ise itirazın bir üst mahkemeye gönderilmesi istenildi.

Doğan 20 yıl, Tanyeri ve Nogaylaroğlu 18'er yıl, Çiçek 16 yıl ve Büyük 6 hapis cezasına çarptırılmıştı.