27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

CHP'li başkan kendi heykelini dikti

Yerel seçimler öncesi Karadeniz Ereğli'de ilginç bir tartışma yaşanıyor. Karadeniz Ereğli'nin 4 dönemdir belediye başkanlığını yapan Halil Posbıyık belediyenin karşısına kendi heykelini diktirdi.

30 Kasım 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
CHP'li başkan kendi heykelini dikti
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık belediyenin karşısına kendi heykelini diktirdi. 20 yıldır belediye başkanlığı konltuğunda oturan Posbıyık’ın kendi heykelini diktirmesi ilçeyi karıştırdı.

İLÇE KARIŞTI

Halil Posbıyık’ın 100 bin lira harcayarak heykelini diktirmesi ilçede her kesimin tepkisini çekti. Başta yerel medya olmak üzere siyasi partilerin ve STK’ların tepkisini çeken heykel projesi yerel seçimler öncesi ilçenin tek gündem konusu oldu.


BENİ TÜRKİYE DEĞİL DÜNYA TANIYOR

Kdz. Ereğli’de büyük tartışmalara neden olan heykelle ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürk anıtı yanına dikilen büstüyle ilgili olarak “benim ünlü olma gibi bir derdim yok. Beni Türkiye değil, dünya tanıyor” dedi.

Yerel medyaya konuşan Posbıyık, “Halkın direk seçtiği 3 belediye başkanlarının büstleri yapıldı ve oraya konuldu. Bunu, ‘Halil Posbıyık heykelini dikiyor’ dediler. Beni Türkiye değil dünya tanıyor, hiç meşhur olma gibi bir derdim yok. Ayrıca ihtiyacım da yok. Bunun içinde bir hazırlığa girmeye ihtiyacımda yok. Bana mahallelerden ‘yaptığın eserlere ismini koy’ diye yalvarıyorlar. Asla bir yere ismimi dahi koydurmuyorum. Koydurmam da mümkün değil, böyle şeylere ihtiyacım yok. Tamamen tarihçi arkadaşlarımızın hazırlamış olduğu bir rölyeftir.” dedi.

ÜÇ HEYKEL

Belediye tarafından yaklaşık 100 bin lira harcanarak yapıldığı belirtilen projede üç heykel bulunuyor. Osmanlı’dan günümüze Krdz. Ereğli’de başkanlık yapmış isimlerin yer aldığı çalışmada Posbıyık’la birlikte Dündar Güçeri ve Cöbekoğlu’nun da heykeli dikildi. Diğer belediye başkanlarının ise sadece resimlerine yer verildi.

HEYKEL MERAKLISI BAŞKAN

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık daha önce de dünyanın en büyük Atatürk heykelini yaptırmak için yer arayışı içerisinde olduklarını söyleyerek gündeme gelmişti.
(Kaynak: Rotahaber)