19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

CHP'li belediye şok suçlama

Kuşadası Belediyesi tarafından Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin çöpe atıldığı yönündeki iddialar ilçeyi karıştırdı.

AYDIN (İHA) 21 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
CHP'li belediye şok suçlama
30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kuşadası Belediye Başkanı olan CHP’li Özer Kayalı yönetimi tarafından, kendisinden önceki CHP’li Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından yaptırılan ve depolarda bulunan malzemelerin geri dönüşüm ekipleri tarafından çöpe atılması istendi. CHP’li yönetimden talimat alan Kuşadası Belediyesi geri dönüşüm ekipleri de Kuşadası Belediyesi Basın ve Protokol Bürosu tarafından kullanılan meclis salonu bitişiğindeki depo ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafına bağlı olan İbramaki Sanat Galerisi’ndeki Türk bayrakları, Atatürk posterleri, Türk ve Atatürk posterli tişörtler, pankartlar, 90. Yılında Cumhuriyet isimli üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı bulunan kitaplar, Atatürk Vakfı’na ait Atatürk resimlerinden oluşan takvimler, bunların yanında yurt içi ve dışı fuarlarda kullanılan binlerce Kuşadası tanıtım broşürleri temizlik işleri ekipleri tarafından geri dönüşüm kamyonuna yüklenerek çöpe atıldı. Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin çöpe atılması Kuşadası’nı karıştırdı. Bazı CHP üyeleri konuyu genel merkeze şikayet edeceklerini söylerken, Atatürkçü Düşünce Derneği’de konuyu araştırdıktan sonra gerekli açıklamayı yapacaklarını kaydetti.
 
  “BUNLAR ATATÜRK POSTERİ DİYE UYARDIK AMA BİZİ DİNLEMEDİLER“
  Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İbramaki Sanat Galerisi’nde taşeron firma işçisi olarak çalışan Sevim Tekin Gevri, Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin çöpe atılması olayını doğrulayarak, uyarmalarına rağmen yetkililerinin bunu dikkate almadığını söyledi. Henri Benazus tarafından Kuşadası Belediyesi’ne hediye edilen önemli bir Atatürk posterinin de çöpe atıldığını kaydeden Sevim Tekin Gevri, şöyle konuştu: “Özer Bey göreve geldikten sonra İbramaki Sanat Galerisi’ne yönetici olarak atanan Aydın Karataş eski Belediye Başkanı Esat Altungün’ün kullandığı odadaki tüm eşyaların ve malzemelerin çöpe atılmasını istedi. Bunların arasında Henri Benazus’un hediye ettiği dahil olmak üzere Atatürk posterleri ve bayraklar bulunduğunu söylememize rağmen bize 'Ne diyorsam onu yapın, hepsi çöpe atılacak' dedi. Bunun ardından belediye temizlik ekipleri gelip hepsini çöpe attı.“ 
 
  AK PARTİ ÇÖPTEN TOPLADI
  Kuşadası Belediyesi tarafından çöpe atılan Türk bayraklı ve Atatürk resimli malzemeler AK Partililer tarafından çöpten toplandı. AK Parti Kuşadası İlçe Başkan Yardımcısı ve Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Talmaç, CHP’li belediyenin çöpe attığı Türk Bayrağı ve Atatürk posterli malzemelerden bir kısmını çöpten topladıklarını belirterek, “Yaşanan neresinden bakarsanız bakın rezalet. Hem belediyenin her zaman kullanacağı malzemeler sırf bir önceki dönemden kaldı diye çöpe atılıyor. Bu durum her fırsatta Atatürk ismi üzerinden kendilerine siyasi rant sağlamaya çalışanların da gerçek kimliğini ortaya konuyor. Bu işi kınıyoruz ve peşini bırakmayacağız“ dedi.