25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

CHP’nin IŞİD iddiası balon çıktı

“Türkiye’nin IŞİD’i desteklediği” iddiası için, Almanya Dışişleri Bakanlığı, “İddianın sahibi CHP ile görüşüldü. Böyle bir bilgi yok” ifadesini kullandı. Fransa Dişişleri Bakanı da “Karikatürize etmeyin” dedi.

AA 28 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
CHP’nin IŞİD iddiası balon çıktı

CHP’nin Türkiye’nin IŞİD’i desteklediği iddiasına Almanya ve Fransa’dan yalanlama geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Sol Parti’nin, “Almanya’nın NATO partneri olan Türkiye’nin IŞİD ile olası bir işbirliği konusunda hükümetin elinde bilgiler var mı?” sorusunu şöyle cevapladı: “Hükümetin elinde bu soruda kastedileni destekleyen herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ayrıca IŞİD, temmuzdan bu yana, aralarında Türkiye’nin Musul Başkonsolosunun da bulunduğu 40’ın üzerinde Türk vatandaşını rehin tutmaktadır.” 

Bakanlık, Sol Parti’nin CHP’ye atıf yaptığı bir başka sorusunu ise  “Erdoğan hükümetinin Suriye politikasına karşı uzun süredir eleştiriler yönelten muhalefet seçim kampanyası süresince bu eleştirilerini sertleştirmiştir. Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, AKP’nin yanı sıra CHP ile de temaslara sahiptir ve bu iddialar da ele alınmıştır. Söz konusu temaslarda radikal gruplarla ilişkiler hakkındaki eleştirilerin elle tutulur bir şekilde desteklendiği görülememiştir” şeklinde yanıtlandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise Twitter’da  Türkiye’nin IŞİD’i destekleği iddiasıyla ilgili soruya “Karikatürize etmeyin. Türkiye, Fransa’nın müttefikidir” cevabını verdi.