16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Çirkin Kral geri mi dönüyor?

Türk sinemasının efsane isimlerimden Yılmaz Güney'in mezarı Türkiye'ye getirilecek mi?

25 Kasım 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çirkin Kral geri mi dönüyor?

Türk sinemasının 'Çirkin Kral'ı Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün Sayıl, ağabeyinin Paris'te bulunan mezarının Türkiye'ye getirilmesi için sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden destek istedi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesini ziyaret eden Güzide Pütün Sayıl daha sonra sinema sanatçısı ve yönetmen ağabeyi Yılmaz Güney'in doğduğu köy olan Desman köyüne gitti. Kan davası yüzünden babası Hamit Pütün'ün göç ettiği köyde incelemelerde bulunan ve akrabalarıyla görüşen Sayıl, "Babam kan davası nedeniyle uzun süre buralara gelmeme kararı aldı. Biz de gelemedik. Bir baba olarak çocuklarını korumak istedi ama içimizdeki memleket özlemi bitmedi. Uzun yıllardır ben de çok gelmek istemiştim. Bugün bu hayalim gerçekleşti. Ağabeyimin mezarının köyümüze getirilmesini istiyorum. Siverekliler de istiyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar ile Zeynep Karahan Uslu'nun mezarın getirilmesine yönelik çalışmaları var. Ama son kararı yengem Fatoş Güney verecek" dedi.

İlçede Yılmaz Güney Kültür Merkezi kurulması ve Yılmaz Güney Film Festivali düzenlenmesine ilişkin talepler olduğunu da belirten Sayıl, "Ben şu an Yılmaz Güney'in adına buradayım. Buranın halkı da ağabeyimin mezarını istiyor. Siverek halkı özeldir, misafirperverdir"dedi. 1984 yılında hayatını kaybeden Güney'in mezarı Fransa'nın başkenti Paris'teki Pere Lachaise mezarlığında bulunuyor.

Kaynak: Sabah