8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Cizre'de 5 okul yıkıldı

DİYARBAKIR’DA mühürlenen Kürtçe okulun mühürü üçüncü kez söküldü. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın da bulunduğu binlerce kişi, DBP binasından okulun bulunduğu yere kadar bir yürüyüş yaptı, bazı eylemciler okulun çatısına PKK flamaları astı. Bu sırada eylemciler utanç verici bir suç işledi.

ŞEYHMUS ÇAKAN18 Eylül 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cizre'de 5 okul yıkıldı

Kalabalık dağılırken, okul bahçesinde nöbet bekleyen gruptan bir kişi, Anadolu Ajansı foto muhabiri Hüseyin Bağış’ı bıçakladı. Bağış, okulun içine götürüldü ve giriş kapısı kilitlendi. Olaya müdahale etmek isteyen AA muhabiri Aziz Aslan ise giriş kapısının önünde tartaklandı. Olayın ardından polis, nöbet tutan DBP’lilere müdahale etti. 50 kişiyi gözaltına alındı. Yaralı muhabir hastaneye kaldırıldı. 

Meclis Başkanı Çiçek: PKK illüzyon yapıyor

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dün Ankara’daki temasları sırasında PKK eylemlerine ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulundu. PKK’nın halen Türkiye’de kanunsuz eylemlerine devam ettiğini belirten Çiçek, “Yol kesiyor, adam kaçırıyor, fırsat buldukça bombalıyor. Dün üç tane okul yaktılar. Bundan daha vahşice bir şey olabilir mi? Orada çocuklar. Hayatlarını kaybedebilirlerdi” dedi. Tüm bunları yapan PKK’nın bir yandan da kendisini bir hayır kurumu gibi gösterme çabasında olduğunu belirten Çiçek “PKK’nın, IŞİD’e karşı verdiği mücadeleden bahisle batı toplumlarına sempatik görünme çabaları var. Böyle bir illüzyona inşallah batı toplumları inanmaz. Bu örgüt, terör örgütü olmaya devam ediyor” dedi.