8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Cizre'de yine olaylı gece

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki Kayacık Jandarma Karakolu'na yönelik eylem sırasında 1 kişinin ölmesi ve 9 kişinin de yaralanmasını protesto grupla polis arasında çatışma çıktı. İlçe merkezinden geçen E-24 uluslararası karayolunu lastik yakarak trafiğe kapatarak, polise molotof kokteyli ve havai fişek atan gruba tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale edildi, ortalık savaş alanına döndü.

DHA30 Haziran 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Cizre'de yine olaylı gece
İlçe merkezinde akşam saatlerinde toplanan grup, lastikler yakıp barikat kurarak karayolunu trafiğe kapattı ve durdurduğu araçtakilere kimlik kontrolü yapmaya başladı. Olay yerine gelen polise göstericiler molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. Polis takviye ekiplerin gelmesiyle göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Ortalık savaş alanına dönerken göstericilerin yakıp karayoluna yuvarladığı lastikler TOMA'lar tarafından söndürüldü.

Polisin müdahalesinin ardından kaçan göstericiler sokak aralarına girerek eylemlerine devam etti. Göstericilerle polis arasındaki çatışma sokak aralarında gece 01.00'a kadar devam etti.