24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Cizre'de yolcu otobüsüne molotof

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde dün nevruz kutlamalarının ardından gece çıkan olaylarda, barikatla yol kapatan yüzleri kapalı göstericiler, araçları durdurup kimlik kontrolü yaparken, içinde 50 kişinin bulunduğu yolcu otobüsüne de molotoflu saldırı düzenledi. Otobüste çıkan yangını polis büyümeden söndürüp, muhtemel faciayı önledi.

DHA20 Mart 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Cizre'de yolcu otobüsüne molotof
Cizre'de dün gündüz kutlanan nevruzun ardından bir grup gösterici, akşam geç saatlerde E-24 ve İdil karayolu üzerinde barikatlar kurup, lastikleri ateşe verdi. Yüzleri maskeli göstericiler, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak, yoldan geçen araçları durdurup içindeki yolcuların kimliklerini kontrol etti. Göstericiler kendilerine müdahalede bulunan polislere de molotof, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulunurken, cadde savaş alanına döndü.

Zırhlı polis araçları, göstericilerin attığı havai fişek ve molotoflar sonucu yükselen alevlerin arasında kalırken, E-24 karayolundan geçen ve içerisinde 50 kişinin bulunduğu yolcu otobüsüne 2 molotof kokteyli isabet etti. Alev alan otobüs içerisindeki yolcular paniğe kapılırken; alevler Toplumsal Olayları Müdahale Aracı (TOMA) ile su sıkılarak söndürüldü. Polis olası faciayı önlerken, otobüs daha sonra yoluna devam etti.

Yasadışı göstericilerinin ses bombası da kullandığı olaylar, saat 01.00'a kadar devam etti.