18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Çocuklarını terörden kurtarmak için dernek kurdular

TERÖR Mağduru Aileler Derneği tarafından İstanbul'da basın toplantısı düzenlendi. Dernek Başkanı İsmail Ercan,'16 yaşındayken evladımı kandırdılar, 18 yaşında cezaevinde. Çocuğumun geleceğini çaldılar' dedi. Ercan, 'Bizim amacımız, çocuklarımızı bu terör örgütü denen illetten kurtarmak' diye konuştu.

DHA5 Mart 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çocuklarını terörden kurtarmak için dernek kurdular
Oğlu Berk Ercan Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan derneğin kurucusu İsmail Ercan, tek başına bir baba olduğunu söyleyerek, "Evladımın da peşindeyim. Bu yüzden mücadelemi Terör Mağduru Aileler Derneği'ni kurarak, devam ediyorum. Yanıma aldığım diğer ailelerle birlikte bu mücadeleye devam edeceğiz. Katılımlar son günlerde yükseldi. Bizim amacımız, çocuklarımızı bu terör örgütü denen illetten kurtarmak, katılacak olan çocuklarımıza engel olmak, aileleri bilinçlendirmek" dedi.

"BİRAZ İNCELESİNLER"

Bazı köşe yazarlarını eleştirdiğini söyleyen Ercan, "Sayın Başbakan'ın da dediği gibi, göbeğini kaşıyarak, yazı yazan o köşe yazarlarına sesleniyorum. Bu örgütün (DHKP-C) ilk önce içeriğini, yaptıklarını, eylemlerine açıp bir baksınlar, biraz incelesinler. Bu örgüt nerede, hangi ülkede, kim tarafından kurulmuş, kim tarafından eğiilmiş, daha sonra da eylemler yaptırılmış? Nasıl taşeron bir çete olduğunu, dış servislere nasıl hizmet ettiğine bir baksınlar. Ama bunlar göbeğini kaşıyarak, kaptıkları köşelerde yazı yazan insanlar" diye konuştu.

CHP MİLLETVEKİLLERİNE SESLENİYORUM

Ercan, Grup Yorum'u da eleştirerek, şunları söyledi:

"Kendilerini kamufle etmek için bu müzik grubunu sanat adı altında kullanarak, kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Bir nevi kuzu postuna girmiş kurt. Bu Grup Yorumu, CHP milletvekilleri gururla meclise çıkarıp, orada basın açıklaması yaptılar. İncelediler mi, bunların elemanlarının eylemlerini? Evet müziklerine diyecek yok, 2 sene evvel ben de dinliyordum. Ama benim oğlum, bunların konserine gittiği, bu konserde tanıştığı iki arkadaşıyla birlikte bu örgüte katılıncaya kadar. Bunları meclise çıkarıp, aklamaya çalışan CHP milletvekillerine sesleniyorum, keşke elim kırılsaydı da siz oy vermeseydim. Terör örgütüne operasyon yapılıyor, aslında hiç yanyana gelmeleri mümkün olmayan kişi ve grupları desteğe çağırıyorlar. Bostancı Gösteri Merkezi'nde Grup Yorum'un yaptığı konsere giden sanatçılar gibi. O sanatçılar belki de masumane, hiçbir bilgisi olmayan müzik yapan bir grubu dinlemeye gitmişlerdir. CHP milletvekilleri örgütün avukatlarını, Grup Yorum'u sahiplenmeye çalışıyor. Ben onlara şunu söyleyeyim, bunlar can alıyor. Hak aranır, can alınmaz. Ama bunlar benim canımı, evladımı aldılar. 16 yaşındayken evladımı kandırdılar, 18 yaşında cezaevinde. Çocuğumun geleceğini çaldıla.r"

Çocuklarının gitar, saz kursu, tiyatro etkinlikleri gibi etkinliklerle kandırıldığını iddia eden Ercan, "Süreç, oğlumun yaşadığı gibi cezaevi, akabinde canlı bomba olma ihtimali. Ben hep bu korkuyla yaşıyorum. Oğlum ne zaman canlı bomba olacak?" dedi.

VERGİMİZİ ALAN BİZİM HAKKIMIZI SAVUNACAK

Örgüt operasyonu kapsamında tutuklanan Duygu Yücel'in babası Hüseyin Yücel de, "Özellikle okuyan, zekası yüksek olan, kendilerine zamanı gelince cephe olacak olan çocukların okumamaları için ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Bunun adına özgürlük, çağdaşlık, demokrasi, devrimcilik diyorlar. Böyle bir devrimcilik olabilir mi? Hiçbir milletvekili gelip de Çağlayan Adliyesi'nde bu faşist terörist avukatları savunamaz. Bizim oylarımızı aldı. Bizim emeklerimizle orada oturuyorlar. Bizim vergimizi alan bizim hakkımızı savunacak. Bunlara hizmet edenler de vatan hainidir. Başka söyleyecek bir şey yok. Ayıptır, günahtır" diye konuştu.

Kızı Ebru Yeşilırmak tutuklu bulunan Gülsen Yeşilırmak ise ağlayarak, "Herkesin çoluğu çocuğu dışarıda benimki niye içeride olsun, kendisi niye dışarıda? Çocuğumu versin ne istiyor. Basına çıkıp özür dileyecekmişim. Ben çocuğum için canımı veririm. Onlar benim ciğerimi aldı benden" dedi.