20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Çorum'da yangın: 5 büyükbaş hayvan telef oldu

Çorum’un Uğurludağ ilçesinde çıkan yangında bir ev, ahır ve samanlık kül olurken, 5 büyükbaş hayvan telef oldu.

2 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çorum'da yangın: 5 büyükbaş hayvan telef oldu
Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Kızağlı köyünde yaşayan Hasan Kanderun’a ait evde iddialara göre elektrik kontağındaki arızadan dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın tüm evi sardı. Kanderun’un evinden dumanlar yükseldiğini gören köylüler jandarma ve itfaiyeyi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine köye Uğurludağ ve İskilip ilçesinden itfaiye ekipleri gönderildi. Köylülerin de yardımıyla itfaiye ekipleri, yangını köydeki diğer evlere sıçramadan kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Herhangi can kaybının yaşanmadığı olayda Kanderun’a ait ev, ahır ve samanlık yanarken, ahırda bulunan 5 adet kurbanlık büyükbaş hayvan telef oldu.
 
YAŞLI ÇİFTE KAYMAKAMLIK SAHİP ÇIKTI
 
Yangının ardından İlçe Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, Kızağlı köyünü ziyaret ederek yangında evleri kül olan Hasan ve Kiraz Kanderun çiftine geçmiş olsun dileklerini ileterek olayla ilgili bilgi aldı.
 
Kaymakam Hasan Gümüşçüoğlu, köyde bulunan lojmana yerleştirilen Kanderun ailesinin yaralarının en kısa sürede sarılacağını söyledi. Gümüşçüoğlu, daha sonra köyden ayrıldı.