19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hülya Koçyiğit: Çözüm sürecine olan inancımı kaybetmedim

Başbakan’ın Akil İnsanlar ile yaptığı ikinci toplantıya katılan Hülya Koçyiğit, barış sürecine inancını kaybetmediğini söylerek, “Hükümetin kararlı duruşunu görüyoruz” dedi.

GÜLDEN KILIÇ22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Hülya Koçyiğit: Çözüm sürecine olan inancımı  kaybetmedim

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun daveti üzerine gerçekleşen Akil İnsanlar Heyeti zirvesine katılan sanatçı Hülya Koçyiğit, çözüm sürecinin devam edeceğine inandığını söyleyerek, “Bütün ülke vatandaşları olarak bu sürece dahil olmalıyız. Hükümet de bu konuda kararlı ve ısrarcıdır” dedi. İki yıldır çatışmanın olmadığını, ölümlerin yaşanmadığını, çözüm sürecinin 6-7 Ekim olaylarıyla yara almasının oluşturduğu sarsıntı nedeniyle Başbakan Davutoğlu’nun davetine üzerine toplantıya katıldığını söyledi. Koçyiğit “Ortak akıl, ortak vicdan ve sağduyu devreye girmeli, barış diline özen göstermeliyiz. Çünkü çözüm sürecinin gerçek sahipleri, bu ülkenin bütün vatandaşlarıdır. Hükümet de bu konuda kararlı ve ısrarcıdır” dedi.  Koçyiğit şunları kaydeti: “Toplumsal sorumluluk duygum, vicdanım, demokrasi ve toplumsal barış için Türkiye’nin yüzyıllık en önemli tarihi ve stratejik projesinin hayata geçmesinden yana. Elbette evrensel insan hakları, hukuk, adalet tesis edilerek, eşit anayasal vatandaşlık hakları güvenceye alınarak barışa giden yolda çözüm sürecinin devamına inanıyorum.

STK’lar da katılmalı

Barış Süreci’nin birçok mesafenin kat edildiğini biliyoruz. Fakat  yeterli olmadığını düşünüyorum. Parlamentonun ve sivil toplum örgütlerinin de bu sürecin içinde yer alması gerektiğine inanıyorum. Çok farklı siyasi görüşe sahip, farklı ideolojilere sahip ama ‘vicdan’ ortak paydasında buluşan Akil Heyeti’nin görevi 1.5 sene önce bitmiştir. Bundan sonra ‘akil heyeti’ olarak değil, barışa inanan, daha geniş sivil toplumların bir araya gelerek bu sürecin yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Bu süreç sadece Kürt siyasi hareketi ile hükümetin meselesi değil, bütün ülke vatandaşları olarak bu sürece dahil olmalıyız.”