19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif'i andı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

ANKARA (AA)27 Aralık 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif'i andı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şair Mehmet Akif Ersoy'un bıraktığı eserleriyle, fikirleriyle, bugünleri aydınlatmaya, herkese ilham kaynağı olmaya devam ettiğini belirterek, ''Bugün bizler, Mehmet Akif'in ışığından ve düşüncelerinden feyz alarak, onun ideallerini, davasını ve İstiklal Marşı ruhunu gençlerimize aşılamanın, milli ve manevi değerlerimizle sahip çıkmanın önemli bir görev olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Akif Ersoy'un vefat yılı dönümü dolayısıyla mesaj yayımladığı bildirildi.

İstiklal Marşı'nın ve Safahat'ın unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy'un, değerlerine ve davasına sımsıkı bağlılığıyla aziz milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Fikir, sanat ve kültür hayatımızın sembol şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif, dün olduğu gibi günümüzde de büyük bir ilgiye, engin bir sevgiye mazhar olmaya devam etmektedir'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşadığı dönemde bu aziz vatanın içinde bulunduğu durumu, çekilen ıstırapları yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy'un, şiirleri, yazıları ve vaazlarıyla milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek, millete moral, cesaret ve ümit aşıladığını, istiklal ruhunun iliklere kadar işlemesini sağladığını belirtti.

Ersoy'un, İstiklal Marşı'yla da milletin karakterini, duygu ve ruh dünyasını, hürriyet ve özgürlük tutkusunu, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde ifade ederek, vicdanların sesi olduğunu belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Milli mücadeleyi destanlaştıran, aziz milletimizin değerlerini en veciz biçimde özetleyen İstiklal Marşı, ay-yıldızlı bayrağımızla birlikte milletimizin en önemli müştereklerinden biridir. Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı Safahat'a almayarak, millete armağan etmiş; 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' derken de istiklal mücadelesinin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiştir.

Mehmet Akif Ersoy, bizlere bıraktığı eserleriyle, fikirleriyle, bugünlerimizi aydınlatmaya, hepimize ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Bugün bizler, Mehmet Akif'in ışığından ve düşüncelerinden feyz alarak, onun ideallerini, davasını ve İstiklal Marşı ruhunu gençlerimize aşılamanın, milli ve manevi değerlerimizle sahip çıkmanın önemli bir görev olduğunu düşünüyoruz.''

Mehmet Akif'in, mütevazı hayatı, mücadelesi, şahsiyeti, asil duruşu, ortaya koyduğu gençlik modeliyle, yeni nesiller için bu konuda emsalsiz bir örnek teşkil ettiğine inandığını vurgulayan Erdoğan, ''Ebediyete irtihalinin yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u hürmet, rahmet ve şükranla yad ediyor, tüm vatandaşlarımıza en kalbi selam ve sevgilerimi sunuyorum'' dedi.