29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Darbe dersi yok, Kur’an dersi var

‘Askeri okullarda darbe eğitimi verildiği’ yolundaki iddiaları yalanlayan Genelkurmay Başkanlığı, okullarda seçmeli Kur’an, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin müfredata girdiğini duyurdu.

Star15 Kasım 2012 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Darbe dersi yok, Kur’an dersi var
GENELKURMAY Başkanlığı, ‘askeri okullarda darbe eğitimi verildiği, bu okulların müfredatının elden geçirilmesi gerektiği’ iddialarını yalanlarken, askeri okulların müfredatına seçmeli Kuran-ı Kerim, Hz.Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler Derslerinin de eklendiğini açıkladı. Genelkurmay, dün internet sitesi aracılığıyla, askeri okullardaki eğitimle ilgili iki ayrı açıklama yaptı.

Eğitim sisteminin temel hedefi

Genelkurmay açıklamasında, askeri okullarda derbe eğitimi verildiği iddiaların aksine “TSK eğitim ve öğretim kurumlarının, eğitim birliğine aykırı hareket etmesi ve eğitim-öğretim müfredatında açık veya gizli olarak darbeye yönelik eğitim konularının bulundurulmasının söz konusu olmadığı bildirildi. Açıklamada, TSK eğitim sisteminin hedefinin “insani, milli, ahlaki ve mesleki nitelikleri kazanmış, muharebeye hazır, kazanmaya azimli, üstün vazife şuuruna, mutlak itaate, üstün fizik ve moral gücün sahip, çok iyi yetişmiş personele sahip olmak’’ olduğu ifade edildi.

Kuran ve Peygamberin hayatı dersi

Genelkurmay dün ikinci bir açıklama ile “TSK’dan din dersine onay” başlığıyla verilen ve müfredata bu yıl giren seçmeli Kuran-ı Kerim, Hz.Peygamberin Hayatı ve Temel Dini bilgiler Dersine askeri liselerin onay verdiği haberine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, ilgili kanunlar gereği Askeri liselerin eğitim ve öğretim faaliyetlerini MEB müfredatına tabi olarak yürüttüğü vurgulanırken, kanunla getirilen Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin Hayatı dersi ile Temek Dini Bilgiler derslerinin seçmeli dersler listesine eklendiği anımsatıldı.