26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Darülaceze’ye anne şefkati

120 yıllık tarihinden bu yana 34 erkek başkan tarafından yönetilen Darülaceze’nin başına ilk kez kadın başkan atandı. Dr. Aylin Çiftçi, Darülaceze’nin 540 sakinden 25’inin bebek olduğunu söyledi.

Şenol Baştakar28 Temmuz 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Darülaceze’ye anne şefkati

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulan Darülaceze’ye Dr. Aylin Çiftçi’yi atadı. Kurumun 120 yıllık tarihinde ilk kadın başkan olan Dr. Aylin Çiftçi’nin aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul temsilciliği görevini de yürüteceği öğrenildi.

Bebek bakım yaşı büyüyecek

Dr. Aylin Çiftçi, STAR’a özel verdiği röportajda  Darülaceze’nin sokağa terk edilmiş çocukların ilk kabul yerlerinden biri olduğunu hatırlatarak, “540 sakinin 25’i 0-3 yaş arasındaki bebekler. Bu bebekleri anne olarak gördükleri bakıcılarından ayırmamak için merkez kalma süresini 0-7 yaşa çıkarmaya çalışacağım” dedi.

İki merkez daha inşa edilecek

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul’a biri Avrupa Yakasında Hadımköy diğer Anadolu Yakası Pendik’te olmak üzere 2 Darülaceze daha inşa edileceğini söyleyen Dr. Çiftçi, “Her iki koplekste bakanlığımızın sosyal hizmet kampüsü olacak. Akıl hastası, sağlıklı kişi, yatağa bağımlı, madde bağımlısı, çocuklar hepsinin bir arada yaşadığı bir birine uyumlu bölümler her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde projelendiriliyor” açıklamasını yaptı.”

Avrupa Birliği fonlarını büyük bir kısmı engelli ve yaşlılar için ayrılmış fonlar olduğuna dikkat çeken Çiftçi, büyük bütçeli bir Avrupa Birliği projesi hazırladıklarını ve hızlı şekilde hayata geçireceklerini bildirdi.