24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

DEDAŞ’tan uyarı ''Elektriği keseriz ''

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’a elektrik veren DEDAŞ, bölgedeki 109 belediyenin 160 milyon ve köy içme suyu elektriği borcunun 21 milyona ulaştığını açıkladı. DEDAŞ, borçların ödenmemesi halinde elektriği kesme uyarısı yaptı.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN 26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
DEDAŞ’tan uyarı ''Elektriği keseriz ''

DİCLE Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), 3 büyükşehirin de aralarında bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 109 belediyenin elektrik borcunun 159.6 milyon liraya ulaştığını açıkladı. DEDAŞ ayrıca, 3 ile bağlı köy içme sularında kullanılan elektrikten ötürü 21.2 milyon lira alacağı olduğunu belirterek, borçların ödenmemesi durumunda elektriği kesme uyarısı yaptı. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’a elektrik veren DEDAŞ, yaptığı yazılı açıklamada,  Güneydoğu’daki 109 belediyenin ve 3 büyük şehre bağlı köylerin DEDAŞ’a olan elektrik borcunun 159.6 milyon lira olduğu ifade etti.

“Yine bu bölgede DEDAŞ’ın büyük şehir olmayan 3 ile bağlı köy içme sularında kullanılan elektrikten ötürü 21.2 milyon lira alacağı bulunuyor. Güneydoğu illerindeki belediyelerin elektrik borcu konusu, yerel seçimler öncesinde DEDAŞ ekiplerinin borcunu ödemeyen bazı belediyelerin elektriğini kesmesi ile gündeme gelmişti.

Elektrikleri kesilen belediyeler, önce DEDAŞ’ın binalarını mühürlemek istedi, sonuç alamayınca da borçlarının yapılandırılmasını talep etti. Seçim nedeniyle borç konusu gündemden düşerken, belediyeler birikmiş olan elektrik borçlarını ödemek için yeterli çaba göstermedi. Böyle olunca da 2014 başında 130 milyon lira olan belediyelerin DEDAŞ’a olan elektrik borcu, aradan geçen sürede 159.6 milyon liraya ulaştı.”  Bölgede belediye ve köy içme sularından dolayı DEDAŞ’a olan elektrik borcunun toplam 180.8 milyon TL’ye ulaştığını bildiren DEDAŞ yetkilileri, söz konusu bu borçların bir an önce ödenmesini isteyerek, bu borçların ödenmemesi halinde elektriklerin kesilebileceği uyarısını yaptı.

Minareler arasında sorti  

Edirne Valiliği’nin Yunanistan ve Bulgaristan’ın sınır bölgesinde yaşayanların ‘rahatsız’ olmaması için iki ülkenin elçiliklerine uyarı yazısı gönderdiği, Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SOLOTÜRK, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında Selimiye Camisi çevresinde gösteri yaptı. Uçakların yaptığı manevralar, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Bazı vatandaşlar, uçağa Türk bayrağı salladı ve geçiş sırasında pilotları alkışladı. SOLOTÜRK, yaklaşık 20 dakika Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli Cami üzerinde gösteri yaptı. Selimiye Meydanı’na kurulan çadırda SOLOTÜRK baskılı şapka, tişört ve çeşitli ürünler satıldı, SOLOTÜRK pilotları, vatandaşlar için uçaklarının posterini imzaladı.