16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

HÜDA-PAR üyeleri Cizre'deki dehşet dolu anları anlattı!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaylarda saldırıya uğrayan HÜDA-PAR üyeleri, yaşadıklarını anlattı .

AA28 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
HÜDA-PAR üyeleri Cizre'deki dehşet dolu anları anlattı!

Saldırıda  YDG-H üyelerince evi ateşe verilen Şemsettin Gözüngü: "Evimi uzun namlulu silahla  taradıktan sonra camını kırdıkları pencereden içeri molotofkokteyli  attılar" - "Eşimi ve çocuğumu kurtarmak için arkadaşlarla dış taraftan  duvarı kırıp, onları dışarı çıkardık. Eğer duvarı kırmasaydık, hamile eşim ve  çocuğum yanacaktı"

Cizre ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaylarda  saldırıya uğrayan HÜDA-PAR üyeleri, yaşadıklarını anlattı.

Terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyelerince evi ateşe verilen  Şemsettin Gözüngü (32), olay sırasında komşunun evinde misafirlikte olduğunu  belirterek, "Evimi uzun namlulu silahla taradıktan sonra camını kırdıkları  pencereden içeri molotofkokteyli attılar" dedi.

Cep telefonuyla ulaştığı eşini 2 yaşındaki çocuğu Uğur ile banyoya  sığınması için yönlendirdiğini kaydeden Gözüngü, şöyle konuştu: "Bu sırada kapıyı kırıp içeri giren saldırganlar, evimizi oda oda  ateşe verdi. Evimizin banyosu misafirlikte olduğum evin tarafında yer alıyordu.  Eşimi ve çocuğunu kurtarmak için arkadaşlarla dış taraftan duvarı kırıp, onları  dışarı çıkardık. Eğer duvarı kırmasaydık hamile eşim ve çocuğum yanacaktı"

"Yere uzanarak kurtulabildik"

Halis Gözüngü (35) ise saat 03.00'te eşi ve 4 çocuğuyla uyuduğu sırada  evine silahlı saldırı yapıldığını vurgulayarak, şunları anlattı: "Çocuklar yerde yattığı için hemen onların yanına uzandık. Evimizi  delik deşik ettiler, kafamızı yerden kaldıramıyorduk. Yere uzanarak  kurtulabildik. Çok ağır silahlar kullandılar. Saldırı sırasında mutfakta yangın  çıktı. Kardeşim ile yangını söndürdük. Eğer söndürmeseydik evimizde büyük bir  yangın çıkacaktı. Allah'ın yardımı olmasaydı belki hepimiz ölürdük."

Osman Gözüngü (44) de saldırı nedeniyle aracının kullanılamaz hale  geldiğini söyledi.

Evlerdeki hasar ortaya çıktı

Bu arada Nur Mahallesi'nde HÜDA-PAR'a üye bazı kişilerin evlerine uzun  namlulu silahla düzenlenen saldırının boyutu ortaya çıktı.

Saldırı nedeniyle bazı evlerde büyük hasar oluştuğu görüldü.

Saldırıda ateşe verilen 2 ev ile silahla taranan 10'u aşkın evdeki  hasar, yaşanan olayın vahametini gözler önüne serdi.