20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Dinlemek için hayali örgüt ve sicil oluşturmuşlar

Mersin’de, aktif görevde olan 3’ü birinci sınıf 7 emniyet müdürünün ‘çete ve organize suç örgütü üyesi olmak’ iddiasıyla dinlendiği ortaya çıktı.

24 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Dinlemek için hayali örgüt ve sicil oluşturmuşlar

Mağdur emniyet müdürleri, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak sorumluların cezalandırılmasını istedi.

17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından ortaya çıkan ‘dinleme’ skandallarıyla ilgili soruşturma ve operasyonlar sürerken, bir çoğu şu an Mersin’de aktif görevde olan üçü 1. sınıf, 7 emniyet müdürünün ‘çete ve organize suç örgütü üyesi’ olmak iddiasıyla dinlendiği ortaya çıktı. Mağdur 1. sınıf emniyet müdürleri S.P., M.B. ve C.B. ile ikinci ve üçüncü sınıf emniyet müdürleri R.Y., V.İ., İ.Y. ve H.İ.D, avukatları aracılığıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, ‘Yasaya aykırı gerekçeler ve yöntemlerle dinleme, özel hayatın gizliliğini ihlal ve mesleki geleceğini menfi yönde etkileyecek şekilde önünü kesme girişimi’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Mağdur emniyet müdürleri, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Paralel yapının sahte örgüt ve sicil kaydı oluşturarak dinleme yaptığı belirtildi.