19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

112 acil melekler görevde

Diyarbakır’ın acil servis ambulanslarında görevli 10 kadın şoför, erkeklere fark atan performanslarıyla halkın gönlünü kazandı.

Süleyman Umut GÜRKAN22 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
112 acil melekler görevde
ÖZEL eğitim almış 10 kadın şoför, Diyarbakır’da tüm olaylara adeta ‘hızır’ gibi yetişiyor. Diyarbakır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Karakaş, kadınları ambulanslarda sürücü olarak çalıştırmanın özellikle halktan olumlu tepkiler aldığını belirterek “Kadınlar titizliklerini her yerde gösterdiği için uygulamayı genişleterek daha çok kadın ambulans sürücüsü yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 8 yıldır 112 acil servisinde çalışan evli ve bir çocuk annesi Mülkiye Zeybek Sarı “İşimi iyi yapmaya çalışıyorum. Evli bir kadın ve anne olarak, özellikle çocuk ve anne vakalarına müdahale ettiğim zaman biraz daha hassaslaşıyorum” diye konuştu. İnsanların kendilerine dua ettiğini söyleyen Sarı “Halk bize ‘kurtarıcı melekler’ diye sesleniyor” açıklaması yaptı. Sarı, işlerinin çok zor olduğunu ama bir insan hayatını kurtardıktan sonra huzur ve heyecan yaşadıklarını belirtti. 
 
Lastik değişimi bile yapıyoruz
 
İşini severek yaptığını anlatan ambulans şoförlerinden Nagihan Ayaz (22) da şunları söyledi: Ambulans kullanırken hiçbir zorluk yaşamıyoruz. Kışın lastik değişimi, zincir takma, akü takviyesi gibi ağır işleri bile kolaylıkla yapabiliyoruz. Görevimiz kutsal, sonuçta insan hayatı kurtarıyoruz.