25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başbakan: Doğu Akdeniz, Türkiye'ye kapatılamaz

Ankara'da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Doğu Akdeniz, Türkiye'ye kapatılamaz' diye konuştu.

AA26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Başbakan: Doğu Akdeniz, Türkiye'ye kapatılamaz
Başbakan Davutoğlu, "Çağrımız açıktır, bir an önce barış, çözüm ve bunun için yoğunlaştırılmış müzakere. Türkiye ve KKTC'ye Doğu Akdeniz kapatılamaz" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Kıbrıs'ta bir an önce barış, çözüm ve yoğunlaştırılmış müzakere çağrısında bulunduğunu belirterek, "O olmazsa ortak komite oluşturulması ve doğal kaynakların barışı teşvik edici şekilde kullanım için değerlendirilmesi ama bunların ikisine de 'hayır' deniyorsa bilinsin ki Türkiye ve KKTC'ye Doğu Akdeniz kapatılamaz. Doğu Akdeniz'in ve Kıbrıs'ın bütün münhasır ekonomik bölgesinde iki toplumun da eşit hakkı vardır. Bu hakların kullanılması yönünde de hiçbir tereddüt gösterilmez" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, çalışma ziyareti için Ankara'da bulunan KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile Ankara Palas'taki başbaşa görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yaptı.