25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Doğumhanede AIDS paniği

Yabancı uyruklu anne adayı Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde sezaryene alındı. Kadın, doğum sonrası AIDS olduğunu söyleyince hastanede büyük şok yaşandı. Ameliyatta üzerine kan sıçrayan ekip büyük panik içinde.

Star İzmir29 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Doğumhanede AIDS paniği
İZMİR Tepecik Hastanesi’ne bağlı Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Hastanesi AIDS paniği yaşıyor. Hastanenin acil servisine başvuran yabancı uyruklu bir kadın sezaryene alındı. Doğumun ardından anne ve bebeği servise alındı. Ancak bir kaç saat sonra ekip kendilerini şoke eden haberle karşılaştı. Anne, sağlık çalışanlarına AIDS hastası olduğunu söyledi. Anneye yapılan testin pozitif çıkmasıyla üzerlerine kan sıçrayan ekip paniğe kapıldı.
 
Anne izole odaya alındı
 
Sağlık çalışanlarına da vakit geçirmeden uygulanan ilk testin sonucu negatif çıktı. Ancak uzmanlar AIDS virüsünün bulaştıktan 5 yıl sonra da ortaya çıkabildiğini hatırlatması üzerine doğumu gerçekleştiren ekip, tedavi yollarını araştırmaya başladı. Diğer sağlık çalışanlarının da panik içinde olduğu öğrenildi. Bu arada yabancı uyruklu anne ile bebeği, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘izole’ bir odada tedavi altına alındı. Anne ve bebeğiyle ilgilenen sağlık personelinin önlem aldıktan sonra odaya girdiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı da acil notuyla AIDS hastası anne ve bebeğinin durumu hakkında bilgi istedi. Hastane yönetimi alarma geçerken hazırlanan bilgiler Ankara’ya gönderildi.