23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Burhanettin Duran: Erdoğan, bundan sonra daha da etkili olacak

Prof. Dr. Burhanettin Duran, Elif Çakır'ın sorularını cevaplandırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bundan sonra daha da etkili olacağını söyledi.

1 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
24 TV’de Elif Çakır’ın moderatörlüğünde ‘Söz Bitmeden’ programında İstanbul Şehir Üniversitesi Öğr. Üy. Prof. Dr. Burhanettin Duran ile yeni Türkiye konuşuldu. Duran, Elif Çakır’ın sorularını cevapladı.
 
ERDOĞAN, BUNDAN SONRA DAHA DA ETKİLİ OLACAK
 
Daha önceki Cumhurbaşkanlarının da mevcut anayasadaki yetkilerini kullandıklarını dile getiren Duran, Gül-Erdoğan döneminde bile bunun olduğunu söyledi.
 
Cumhurbaşkanı’nın mevcut anayasa içerisindeki yetkilerini kullanması önceki bütün Cumhurbaşkanları için geçerliydi. Onlar da bu yetkiyi kullandılar. Mesela kabinenin oluşmasında Cumhurbaşkanları çok etkilidir. Hangi Bakanların seçileceği bence Gül-Erdoğan döneminde bile önemliydi. Erdoğan çok güçlü bir Başbakan olmasına rağmen, Gül’ün etkisi olmuştu kabinelerin şekillenmesinde. Bundan sonrasında Erdoğan’ın daha da etkili olacağını beklemek lazım. Atamalar, YÖK’ten, yargısından, askeriyesinden bir çok alanda etkili olacak.