18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Edirne'de şok eden büfe hırsızlığı

Edirne’de, bir büfe işletmesindeki hırsızlık görüntüleri, güvenlik kamerasına takıldı. Sabaha karşı işletme önüne gelen hırsız önce ön kapıyı zorladı, başaramayınca büfenin arka camından girerek, 70 karton sigarayı poşetlere doldurup, elini kolunu sallayarak olay yerinden uzaklaştı.

27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Edirne'de şok eden büfe hırsızlığı

Olay, önceki gün sabaha karşı Edirne Merkez’de gerçekleşti. Bir yıl içerisinde 2 kez daha soyulan büfe, yine hırsızın hedefi olmaktan kurtulamadı. Hırsızlık görüntüleri ise an be an güvenlik kameralarına yansıdı. Henüz kimliği belirlenemeyen hırsızın güvenlik kamerası görüntülerinde, önce büfenin giriş kapısını zorladığı ve başarılı olamayınca büfenin arka tarafında bulunan camına yöneldiği görülüyor. Hırsız, yaklaşık 10 dakika büfenin içerisinde kaldıktan sonra elinde bulunan ve içerisinde sigara paketlerinin bulunduğu poşetlerle ve rahat tavırlarla olay yerinden uzaklaşıyor.

"BİR YIL İÇERİSİNDE ÜÇÜNCÜ KEZ SOYULUYORUM"

İşletme sahibi Hazni Gölge, 2012 yılında hizmete açtığı büfenin son bir yıl içerisinde toplam 3 kez soyulduğunu belirterek, emniyet tedbirlerinin yetersizliğinden yakındı. Gölge, "3 oldu soyuluyorum. Bir kapıdan bir pencereden bir camdan soyuldum. Şimdi kamera görüntülerine baktığımızda, bu insan sallana sallana geliyor. Büfeye giriyor. 10 dakika, 20 dakika rahatlıkla burayı soyuyor. Poşetlere dolduruyor, görüntülerde var zaten ve alıyor gidiyor. Yani şu sokakları biraz daha kontrol altına alırlarsa çok iyi olacak. Yani açık renk poşetle 60-70 karton sigarayla caddede yürüyorsa, birilerinin buna, ‘Nereye gidiyorsun, nereden geliyorsun, bunları nereden buldun?’ demesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"BEN BUNU BİR SENE ÇALIŞSAM KAZANAMAM"

İşletmesini her sabah saat 06.00’da açtığını ve gelmesinden 10-15 dakika önce hırsızlık olayının yaşandığını dile getiren Gölge, "Sabah saat 05.45 ki ben 06.00’da geliyorum buraya 15 dakika farkla kaçırmışım. Karşılaşsam ne olacak acaba? Bir de o var yani. Zararım aşağı yukarı 70-80 karton sigara. Ben bunu bir sene çalışsam kazanamam, sigaranın kar marjı bellidir zaten. Bir yıl içerisinde üçüncü kez soyuluyorum. Önlem olarak, ön tarafa kepenk yaptırdım. Başka ne yapabilirim ki? Önlem alsam ne olacak. Kapıyı kapatıyorsun, pencereden giriyor. Şimdi genel güvenlik olmayınca, sen istersen demirle kapla burayı bir şekilde girecek buraya. Hani bizim küçüklüğümüzde bekçiler vardı hatırlar mısınız sokaklarda. Bir düdükle yolda yürüyen herkes uyanırdı, polis var derdi ama şimdi öyle bir şey yok maalesef" dedi.