26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Eğitime 40 bin nefer

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 40 bin atamayı dün gerçekleştirdi. Sonucu büyük bir heyecanla bekleyen ve sonunda ataması yapılan yeni nesil eğitim neferleri pazartesi işbaşı yapacak.

Tuğba Ceylan20 Eylül 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Eğitime 40 bin nefer

Merakla beklenen öğretmen atamaları dün Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara’daki merkezinde yapıldı. Bakanlığın Başöğretmen Salonu’ndaki törenle yapılan atamalarda 40 bin öğretmen eğitim hayatına adım attı. Yeni nesil öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin açıkladı. Bilgisayar ortamında gerçekleşen atamaları öğrenmek üzere 81 ilden Bakanlığa gelen öğretmen adayları ve aileleri, görevliler tarafından çikolata ve şekerle karşılandı. Bakanlık Müsteşarı Tekin “Keşke bütçemiz uygun olsa da öğretmen ihtiyacımızın tamamını karşılayabilsek” dedi. 40 bin kadroyu branşlara ve illerin öğretmen ihtiyacına göre dağıttıklarını açıklayan Tekin “40 bin yeni atamayı yaparken, illerimiz arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin norm kadronun yüzde 80’ine ulaşmayı hedefledik. Böylece tüm illerde norm kadroların yüzde 80’i dolmuş oldu” diye konuştu.

Atamalar için adayların başvuruları 12 Eylül tarihinde itibaren başlamış ve önceki gün de sona ermişti. Yeni eğitim neferleri pazartesi günü işbaşı yapacak. 109 branşta yapılan atamada ilk sırayı 6 bin 152 ile sınıf öğretmenliği alırken, bu branşları 3 bin 931 İngilizce, 3 bin 405 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip etti. Bu yıl ilk kez Yaşayan Diller ve Lehçeler bölümü altında seçmeli olarak okullarda okutulan Kürtçe dersi için de atama yapıldı.

Teşvikte yerleştirme maratonu başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) özel okula devam edecek öğrencilerine verdiği eğitim öğretim desteğinde ikinci başvuru sonuçları açıklandı. Başvuruda bulunanların sonuçları, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün ‘http://ookgm.meb.gov.tr/’ adresinden öğrenilecek. Destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri 20-23 Eylül’de alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 24 Eylül’de ilanının ardından kesin kayıtlar 25-30 Eylül’de yapılacak. Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere yıllık 2 bin 500, ilkokula 3 bin, ortaokul ve liseye 3 bin 500 lira destek verilecek.