23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Emek protestocularına 7 yıl hapis istemi

Emek Sineması’nın yıkılmasına karşı yapılan eylemde gözaltına alınan 4 kişi hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

19 Nisan 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Emek protestocularına 7 yıl hapis istemi
Beyoğlu’nda bulundan Emek Sineması’nın yıkılmaması için 7 Nisan Pazar günü aralarında ünlü oyuncularında bulunduğu kalabalık bir gurup İstiklal Caddesi üzerinde eylem yapmışlardı. Guruptakiler daha sonra Emek Sineması'nın bulunduğu Yeşilçam Sokağı'na sokağa girmek istemiş ve polis guruba müdahale etmişti.

Çıkan olaylarda Sinema Yazarları Derneği üyesi Berke Göl, Hazar Berk Büyüktunca, Özgür İpek ve Mehmet Ferit Aka'yı gözaltına almıştı. Savcılık sorgularının ardından serbest bırakılan 4 kişi hakkında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin eski Emek Sinemasına girmek isteyen 250 kişilik grup içerisinde yer aldığı, ve kolluk güçlerinin megafonla yaptığı basın açıklamasının ardından dağılın uyarılarına uymayarak ellerinde bulunan soda şişelerini ve etraftaki saksıları kolluk güçlerine fırlatarak 'görevi yaptırmamak için direnme' suçunu işledikleri ve kolluk güçlerine zor kullanılarak yakalandıkları belirtildi.

İddianamede Sinema Yazarları Derneği üyesi Berke Göl ve diğer üç kişi hakkında, "görevi yaptırmamak için direnme" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. Şüpheliler hakkında 'Kamu malına zarar verme' suçundan ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.