23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Emekli olacak emniyetçilere teşvik

Emniyetin amir sınıfı personelinin üst rütbelerde yığılmasını önlemek, bu anlamda bozulan piramidi düzeltmek amacıyla emekliliğe sevk edilecek emniyet müdürleri için uygulanacak özendirici tedbirler belli oldu.

LÜTFİ KAPLAN26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Emekli olacak emniyetçilere teşvik

 Emekliye sevk edilecek emniyet müdürlerine en yüksek devlet memuru maaşının yüzde 150’si oranında, 60 yaşını dolduracakları yıl kadar yatırılacak. TBMM’ye sunulan iç güvenlik paketinde emekliye sevk edilecek emniyet müdürlerinin hak kayıplarının önüne geçmeyi amaçlayan düzenlemeler yer aldı. Düzenlemeye göre, emniyet müdürlerinin emekliye sevk edildikleri tarihten sonraki aybaşı baz alınarak kadrosuzluk tazminatı pirimleri en yüksek devlet memuru maaşı baz alınacak. Başbakanlık Müsteşarı maaşının ek göstergeler dahil olmak kaydıyla hesaplanacak primler 60 yaşını doldurdukları süre hesaplanarak SGK’ya yatırılacak.

Mağduriyetin önüne geçilecek

Emniyet amirlerine Başbakanlık Müsteşarı maaşının yüzde 110’u, 4.sınıf Emniyet müdürlerine yüzde 120’si, 3.sınıf emniyet müdürlerine yüzde 130, 4.sınıf emniyet müdürlerine yüzde 140’ı ve 1.sınıf emniyet müdürlerine ise yüzde 150’i hesaplanarak yatırılacak. 50 yaşında emekliye sevk edilen bir emniyet müdürünün pirimi bu şekilde 60 yaşa tamamlanacak. Yani 10 yıllık hak kaybının önüne geçilerek primler yatırılacak. 8LÜTFİ KAPLAN