25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Emniyet'ten paralel takibe önlem

İstanbul Emniyeti tasfiye edilen paralel yapıya bağlı polislerin emrinde olan görev araçlarını takibe aldıkları bilgisi üzerine hareket geçti. Önemli operasyonlarda kullanılan araçların yerleri değiştirildi.

21 Ocak 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Emniyet'ten paralel takibe önlem
Akşam gazetesinde yer alan habere göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde önemli operasyonları ve soruşturmaları yürüten birimlerde görev yapan polis ekiplerinin kullandığı sivil araçların takibe alındığı istihbaratı üzerine bazı önlemler alındı. Görev yerleri değiştirilen ve paralel yapıya bağlı hareket ettiği iddia edilen bazı polis şeflerinin daha önce emrinde olan araçları takibe aldırdığı iddia edildi.
 
 
PLAKALAR DEĞİŞTİRİLDİ
 
 
Önlemler, Emniyet'te özellikle fiziki ve teknik takip yapan araçların hassas görevde kullanılması ve bu tür operasyonların takibe alınma riski üzerine alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde önemli birimlerde görevli olan sivil görev araçlarının plakaları tek tek değiştirildi. Teknik takipte kullanılan 19 aracın ise yerleri değiştirildi. Kritik görevde olan birimlerin emrine yeni araçlar tahsis edildi.
 
 
DEŞİFRE EDİLME RİSKİ
 
 
Emniyetin, paralel yapının araçların plaka ve modellerini bildiği için bazı operasyon ve takiplerin riske girileceği yönünde gelen bilgi üzerine böyle bir uygulamaya gidildiği öğrenildi. Emniyet yetkilileri böylece araçların deşifre edilme riskinin ve soruşturmalar hakkında sızmaların önüne geçildiğini belirtti.