25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Eniştesini eşcinsel olduğu için öldürmüş

BURDUR'da eniştesi 28 yaşındaki Şahin Koçaç'ı öldürdükten sonra ormanlık alana gömen 27 yaşındaki Oğuzhan Yöndemli, eniştesini bir erkekle ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürdüğünü iddia etti.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) 4 Ocak 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Eniştesini eşcinsel olduğu için öldürmüş
Burdur'da 15 Ocak 2012'de kaybolan Şahin Koçaç'ın eşi Gülsüm Koçaç, ertesi gün kardeşi Oğuzhan Yöndemli ile polise giderek kayıp başvurusu yaptı. Yöndemli'nin çelişkili ifadelerinden şüphelenen polis, teknik ve fiziki takibe aldı. Koçaç'ın cesedi 4 Nisan 2012'de bulunurken, Yöndemli, bir TV kanalının programına katılmak üzere otobüse binerken polis tarafından gözaltına alındı. Yöndemli çıkarıldığı mahkemece cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.


MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENİYOR


'Tasarlayarak adam öldürmek' suçundan hakkında 'müebbet hapis' cezası istenen Yöndemli'nin yargılanmasına, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın dün görülen ilk duruşmasına tutuklu sanık Oğuzhan Yöndemli avukatıyla birlikte katıldı. Şahin Koçaç'ın babası Bayram, annesi Hiteme ve eşi Gülsüm Koçaç da müşteki sıfatıyla duruşmada hazır bulundu. Duruşmada olayı anlatan Yöndemli, şöyle dedi:


"Eniştem Şahin Koçaç'la Mehmet Akif Ersoy Kent Ormanı'na gittik. Eniştemin başka bir erkekle ilişkisi olduğunu öğrendim. Bunu kendisine söyledim. Bunun üzerine tartışmaya başladık. Bu sırada enişteme tokat attım. Ağzından kan gelince koşarak arabasından pompalı tüfeğini aldı ve bana doğrulttu. Ben hemen hamle yaparak tüfeği elinden aldım. Kendisiyle küfürleştik ve boğuştuk. Tüfek elimdeydi, kazara ateş aldı. Şahin'in başından kan geldiğini görünce öldüğünü anladım."


KENDİ TELEFONUMA MESAJ ATTIM


Cesedin başında bir sigara yakıp beklediğini kaydeden Oğuzhan Yöndemli, "Şahin Koçaç'ın cep telefonundan kendi telefonuma, 'Oğuz ölüyorum yardım et' diye mesaj attım. Amacım şüpheleri üzerimden atmaktı. Daha sonra Şahin'in evine gittim. Ertesi gün yani 16 Ocak'ta polise kayıp başvurusunda bulunduk. 4-5 gün sonra da tekrar kent ormanına giderek cesedi gömdüm. Kış günü olduğu için olay bölgesine pek insan gitmiyor. Bu nedenle kimse cesedi görmemiş" dedi.


Şahin Koçaç'ın anne ve babası ise Oğuzhan Yöndemli'den şikayetçi olduğunu belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Tarafların ifadelerini dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 21 Şubat'a erteledi.


TATBİKAT YAPTIRILDI


Eniştesini öldürmek suçundan hakkında müebbet hapis cezası istenen Oğuzhan Yöndemli'ye, bugün olay yeri olan Mehmet Akif Ersoy Kent Ormanı'nda tatbikat yaptırıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tatbikat sırasında Yöndemli, olayı detaylı olarak anlattı. Tatbikat sonrası Yöndemli cezaevi aracıyla Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.