24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

e-Okul VBS Sınav Notları ve Devamsızlık Bilgilerini TC Kimlik No ile Öğrenme

e-okul VBS sistemi MEB tarafından geliştirilen ve öğretmen, öğrenci, okul ilişkilerini canlı vesağlıklı tutmak için yapılan bir sistemdir. Bu sistem üzerinden öğrenciler TC Kimlik Numarası ile Okul numarasını girerek sisteme ulaşabilirler. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrenciler sınav notları ve devamsızlık kontrol ederken veliler ise öğrenci takiplerini yapabilirler.

22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
e-Okul VBS Sınav Notları ve Devamsızlık Bilgilerini TC Kimlik No ile Öğrenme
e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.
 
İlköğretim ve Lise düzeylerinde eğitim ve öğretim devam ederken okullarda yapılan sınavlarda devam ediyor. Veliler ise öğrencilerinin sınav notlarını ve devamsızlıklarını merak ederken öğrenciler ise kendi okul bilgilerini öğrenmek istiyorlar. e-okul sistemi üzerinden ise bu işlemler kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliniyor.
 
e-Okul arayüzü ise yenilendi. 2015-2015 yılında yeni bir tasarımla kullanıcılarına sunulan site Yeni nesil arayüzle e-okul erişimi geliştirilmiştir.
 
VELI BILGILENDIRME SISTEMI NEDIR?
 
e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.
 
DEVAMSIZLIK VE SINAV NOTLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
 
1- Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu yazın.
 
2- Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını giriniz.
 
3- Numaralı bölgeye de öğrencinin Okul Numarası'nı girerek öğrencinin tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz.
 
Okullar açıldı. Eskiden böyle şeyler yoktu, ama şimdi veliler çocuklarını e okul ile takip ediyor. Çocuklarının devamsızlıklarını ve ders notlarını görebilen veliler, SBS sonuçlarını da e-okul vasıtasıyla öğreniyorlar. Teknoloji geliştikçe her şey daha bir kolay, daha bir güzel oluyor. İşte bunun son örneği e okul. Öğrenci velileri çocuklarının okul durumlarıyla ilgili son duruma e okul vasıtasıyla ulaşarak, içleri ferah bir şekilde her şeyi öğrenebiliyorlar.