26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Erdoğan'dan veli ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki kızının da eğitim gördüğü Indıiana Üniversitesi Rektörü Michael McRobbie’yi kabul etti.

MUSTAFA MEYDAN28 Eylül 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan'dan veli ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Indiana Üniversitesi Rektörü Michael McRobbie’yi, dün Beylerbeyi Sarayı’nda kabul etti. Erdoğan’ın kızlarının Indiana Üniversitesi’ni yüksek öğrenimlerini tamamladığı öğrenildi. McRobbie’nin iki üniversite arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret ettiği, ziyaret kapsamında Boğaziçi Üniversitesi ile Mevlana değişim anlaşması imzalandığı belirtildi.

Her iki rektörün imzasıyla hayata geçen program sayesinde iki üniversitesinin öğretim üyeleri ve öğrencileri hibe alarak değişim olanaklarından yararlanabilecek. Anlaşmanın, Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk imzaladığı Mevlana değişim anlaşması olduğu belirtildi. Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir program.