29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Ergenekon davasında gizli tanıktan bomba iddia

Gerçek kimliğini açıklayan Gizli Tanık 9’un, davanın tutuklu sanığı olduğu ortaya çıktı. Tanık, Cumhuriyet’in bombalanması emrini Veli Küçük’ün verdiğini iddia etti.

14 Kasım 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ergenekon davasında gizli tanıktan bomba iddia
ERGENEKON davasında dün dinlenen Gizli Tanık 9, açık kimliğiyle ifade vermek istedi. Mahkemenin talebi kAbul etmesi üzerine gizli tanık 9’un, davanın tutuklu sanıklarından biri olduğu ortaya çıktı. Mahkeme, tanığın açık isminin yayınlanmasına yasak getirdi. Gizli tanık ve sanık 9, Alparslan Arslan’ın aynı koğuşta kaldıkları dönemde kendisine “‘Ben çıkmaz bir yoldayım, sen sakın geri adım atma” dediğini iddia etti.

Cumhuriyet’i Küçük bombalattı

Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atılmasının talimatını Veli Küçük’ten aldığını öne süren Gizli Tanık 9, “Alparslan Arslan aradı. Ataşehir’de bir evde bir araya geldik. El bombalarını orada Muzaffer Tekin’den aldım. Birini de Alparslan Arslan aldı. İlk iki bombayı ben attırdım. Suçlarım sadece bununla sınırlıdır. Üçüncü el bombasını Alparslan Aslan atmıştır’’ diye konuştu.

Aynı koğuşta kaldık, anlattı

Alparslan Arslan’ın kendisini “ulusalcı’’ diye tanımladığını ifade eden gizli tanık, ‘’Yakalandıktan sonra kendisiyle aynı yerde kalmıştık. Bu sırada, ‘Ben çıkmaz bir yoldayım, sakın geri adım atma. Hakkını helal et’ diye beyanı olmuştu. Danıştay saldırısı olayını çözeceğim dediğimde Arslan bana, ‘Bu davanın çözülmesi için buraya İlker Başbuğ’un getirilmesi gerekir’ demişti. Ne hikmetse Sayın İlker Başbuğ yıllar sonra tutuklandı. Bu da Alparslan Arslan’ın söylediklerine anlam kazandırıyor’’ dedi.

Darbe planlarını şarkı yapmıştı

Gizli Tanık 9, “Alparslan Arslan’la 2005 yılının sonlarında Üsküdar’da sahilde sohbet ettiğimde Sarıkız, Yakamoz ve Ayışığı’nı sakız ederek söylüyordu. Arslan, ‘Sarıkız gel seninle Ay ışığında sohbet edelim’ diyordu. Bu sohbette bana ‘Bir yerlerden malzemeler gelecek, kendi evinde saklar mısın?’ dedi. Kabul etmedim” dedi. Tanık, Arslan’ın öldürülmekten korktuğu için kendini bilerek yakalattığını öne sürdü.

O ismi duyunca kafasını yardı

DÜNKÜ Ergenekon duruşmasında, Danıştay tetikçisi Arslan’ın gizli tanık 9’un kimliğini öğrendikten sonra kafasını biryere çarpıp yardığı öğrenildi. Gizli tanığın açık kimlikle ifade vermek için gönderdiği dilekçe üzerine mahkeme heyeti duruşmaya yaklaşık 20 dakika ara verdi. Gizli tanık 9’un kimliğini açıklamasının ardından verilen arada Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Aslan’ın kafasını yardığı ve duruşmaya kafası bandajlı olarak geldiği görüldü. Gizli tanık 9, “Alparslan Aslan, kendisini bilerek yakalattı, başına bir şey gelmesinden korkuyordu” dedi.