19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ermenek maden şirketinin doğal afet savunması

Ermenek'teki maden göçüğü sebebiyle 18 işçi mahsur kaldı. Maden şirketi su baskınını doğal afet olarak savundu.

30 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ermenek maden şirketinin doğal afet savunması

Karaman'ın Ermenek ilçesinde, Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi’ne ait linyit özel şirkete ait kömür ocağında meydana gelen su baskınından sonra şirketten açıklama geldi.

Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi’ne ait linyit özel şirkete ait kömür ocağında salı günü meydana gelen su baskınıyla yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.

'Ahtapot' adı verilen su tahliye aracının devreye girmesiyle galerideki su seviyesi düşmeye başladı. Bölgede bu sabah saat 06.00’da başlayan yağmur aralıklarla devam ediyor. Bu arada maden şirketinden de açıklama geldi.

Ermenek'te kazanın yaşandığı madeni işleten şirketten yazılı açıklama:

"İşletmekte olduğumuz maden ocağında tüm iş güvenliği tedbirleri alınmış, bu zamana kadar gerekli denetimlerin hepsi yapılmış, maden ocağı hukukun emrettiği şekilde işletilmiştir. Kazanın oluş nedeninin şu anda tespit edilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgeye göre doğal bir afetten bahsedilmektedir."